Michelangelon taideteos Aadam ja Jumala 

Aadamin luominen on yksi Sikstuksen kappelin tunnetuimpia ja merkittävimpiä freskoja, jonka Michelangelo maalasi vuoden 1500 alussa. Se kuvastaa Aadamin, Raamatun ensimmäisen ihmisen, luomista. Maalauksessa Jumala antaa maassa makaavalle Aadamille elämän sekä tietoisuuden koskettamalla tätä. 

Tiedätkö, miksi Jumalan ja Aadamin sormet eivät kosketa kuuluisassa Michelangelon taideteoksessa? Kuvassa Jumalan sormi on venytetty maksimipituutensa, mutta Aadamin sormi on taipunut. Kuvan tarkoitus on selittää, että Jumala on aina läsnä, mutta päätös on ihmisen.  

Jos ihminen haluaa koskettaa Jumalaa, hänen täytyy ojentaa sormeaan, mutta sormi taivutettuna ihminen voi viettää koko elämänsä yrittämättä löytää Jumalaa. ”Aadamin sormen viimeinen nivel edustaa hänen vapaata tahtoaan.” 

Vadim Ussatov

DIAK opiskelija

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Michelangelon taideteos Aadam ja Jumala 

  1. Pirjo ja Liisa

    Upea oivallus. Lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaistu. Sinä olet Vadim, niin loistava!! Kiitos läsnäolostasi Hermannissa syksyn 2022 harjoittelun aikana. Terveisin, työkaverit Pirjo ja Liisa

    Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s