PK-Klubi Hermannin Diakoniatalossa 30.10.2019

Duo Kulkijat

Hermannin Diakoniatalossa Helsingin Vallilassa uudet, kerran kuussa tapahtuvat PK-Klubi -illat – PK, niin kuin Pulla Kirkko – jatkuvat, aina kuukauden viimeisenä keskiviikkona. Illan ohjelmassa on aluksi pientä iltapalaa kahvin ja teen kanssa, jonka jälkeen yleisöä viihdyttää aina vaihtuva musiikillinen vieras esiintymisellään. Illan päätteeksi pidetään vielä lyhyt yhteinen hartaushetki.

Hermannin Diakoniatalon kokonaistoiminnan lähtökohtana on aina ollut matalakynnyksisyys. Minkäänlaisia pääsyvaatimuksia ei tilaisuuksiin ole ollut, eikä ole, vaan kaikki ovat tervetulleita – ajatuksena on, että myös kulttuuri kuuluu kaikille. PK-Klubi -iltojen tarkoituksena on tuoda osallistujien kuultavaksi musiikkia laidasta laitaan, gospelista iskelmään ja kevyestä klassiseen, l. pääpaino on musiikilla ja tarinoilla, joita iltojen artistivieraat kuulijoiden kanssa jakavat. Aika näyttää, jos mukaan mahtuu tulevaisuudessa vaikkapa runoa ja draamaakin. Tavoitteena on, että PK-Klubi -illat tarjoavat ajatuksia, iloa, lohtua, toivoa tai mitä nyt kukin tarvitsee tai kaipaa tullessaan nauttimaan niin musiikista kuin iltapalasta, sekä seurasta, kirkkosalissa, joka on kalustettu rennosti, ja yhteisöllisiin kohtaamisiin kannustaen.

Järjestyksessä toinen PK-Klubi -ilta keskiviikkona 30.10.2019 sai loppusyksyn jo hieman koleaan, hämärtyvään iltaan joukon yleisöä paikalle, ja tunnelma Hermannin Diakoniatalon kirkkosalissa oli lämmin. Tämänkertainen esiintyjävieras oli Duo Kulkijat, jonka ohjelmistossa on helppotajuisia tangoja, sekä kotimaisia ja ulkomaisia iskelmiä ja laulelmia.

Duo Kulkijat ovat aloittaneet jo noin 20 vuotta sitten piano & laulu duona, esittäen kevyttä klassista ja suomalaista kansanmusiikkia. Elämä on vienyt heitä välillä eri suuntiin; musiikki on tälle duolle kuitenkin hyvin rakas ja läheinen osa elämää, joskin kummankin ammatillinen ura on toisen sisältöistä. Duon jäsenet ovat esiintyneet vuosien mittaan muissakin bändeissä ja kokoonpanoissa, kunnes vuonna 2017 duon jäsenet Janne ja Antti palasivat musiikillisesti duoksi, ja ovat esiintyneet Duo Kulkijoina, säännöllisen epäsäännöllisesti, ohjelmassaan etenkin tangomusiikkia, mutta myös tulkintoja muista iskelmistä ja lauluista.

Tämänkertaisen PK-Klubi -illan yleisö sai nauttia Duo Kulkijoilta pianon ja basson (ja rumpukoneen) säestäminä ikiaikaisia tangon klassikoita: Satumaa, Punaiset lehdet, Hiekkaa (Tango Polvere) mainitaksemme muutaman; Rauli Badding Somerjoen parhaimpia kappaleita, sekä kerrassaan loistavat ja koskettavat tulkinnat niin Juice Leskisen Pyhä toimitus, kuin myös Vesa-Matti Loirin tuotannosta, Eino Leinon tekstiin, Tulkaa kotiin kappaleista, jotka varmasti jäivät kaikkien PK-Klubi -iltaa Hermannissa viettäneiden mieleen.

Ja jatkoa seuraa taasen ensi vuonna…

Nähdään PK-Klubi -illan merkeissä, aina kuukauden viimeisenä keskiviikkona alkaen klo 18:00 Hermannin Diakoniatalossa. Lämpimästi tervetuloa!

Jari
Hermannin vapaaehtoistoimija

 

 

Syyskauden jäljellä oleviin PK-Klubi-iltoihin esiintyjiksi ovat tulossa:

 

27.11.2019 klo 18:00  Taivaan Tähden kuoro

Hermannin Diakoniatalon oma kuoro teemalla ”Tuhansin kielin”

 

18.12.2019 klo 18:00  BellaCanta

Energisen lauluyhtyeen joulukonsertti. Lisää esiintyjästä: http://www.bellacanta.fi

Kitara ristin juurella-01

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s