”Ai se on se valkoinen talo? Kyllähän mä sen tiedän.”

hermannindiakoniatalo

Hermannin diakoniatalo sijaitsee katuosoitteessa Hämeentie 73. Erityisdiakonia siirsi toimintansa Bulevardin seurakuntatalolta Hämeentielle reilut kymmenen vuotta sitten. Sitä ennen paikalla toimi Paavalin seurakunnan seurakuntatalo.

Hermannin diakoniatalon seinärefieli
kuva: hermannikuvia.fi sivusto

Taisto Kaasisen Arabian tuotantoa oleva reliefi v. 1967 on nimeltään Ihmisiä. ”Keraaminen reliefi kuvaa viittä eri kokoista ja ikäistä ihmistä, jotka pitävä toisiaan kädestä kiinni, mikä symboloi seurakunnan yhteyttä ja osallistumista ihmisen eri elämänvaiheisiin”. Lähde: Hermannikuvia-nettisivusto

Markku Huhta
kuva: Markku Huhta

XP-monogrammi pääoven päällä symboloi Kristusta.

Sijainniltaan Hermannin diakoniatalo on oivallisella paikalla, vilkkaasti liikennöidyn Hämeentien varrella ja julkisen liikenteen pysäkit ovat ihan vieressä. Silti monilta kuulee kysymyksen ”niin missäs se Hermannin diakoniatalo sijatseekaan?” Kun vähän selvittää, että ”Sörnäisten metron ja Paavalin kirkon välissä, vastapäätä Vallilan raitiovaunuvarikkoa”. Niin yleensä toteamus on, että ”mähän menen siitä aina ohi, se on se valkoinen talo!”.

Rakkaalla lapsella on myös monta nimeä, niin on Hermannin diakoniatalollakin: Hermannin kirkko, Pullakirkko, Pullis, Heruli. Oli miten vaan, niin tervetuloa monipuoliseen taloon. Pullakirkko on joka sunnuntai klo 10 ja avoinna olemme arkisin klo 9-13.

Tällä hetkellä Hermannin diakoniatalolla on Markku Huhdan Silmänräpäyksiä kotikaduilta-valokuvanäyttely, jossa on kuvattu lämminhenkisiä tuokiokuvia Hermannin ja Vallilan alueelta. Näyttely on avoinna 18.2.2019 saakka arkisin klo 9.30-13 tai sopimuksen mukaan puh. 09 2340 2571.

Tervetuloa!

Toivottaa,

Hermannin diakoniatalon henkilökunta

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ””Ai se on se valkoinen talo? Kyllähän mä sen tiedän.”

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s