Minun tarinani

34586100_1533856113404619_2441021061836308480_oMinun nimeni on Joseph Ombima ja olen kotoisin Keniasta. Olen kahden kauniin tyttären isä ja asun tällä hetkellä Suomessa. Olen ollut koditon noin viiden vuoden ajan, koska minulla ei ollut virallista oleskelulupaa ja odotin hakemuksiini liittyviä päätöksiä. Odotusaikana ei saa tehdä töitä. Tulin Hermannin diakoniatalolle noin vuosi sitten. Työntekijät ottivat minut vastaan ystävällisesti ja saivat minut tuntemaan kuin olisin tullut kotiin. Sain työntekijöiltä hengellistä, henkistä ja psykologista tukea. Lisäksi opin heiltä monia asioita elämän eri aloilta. Hermannin diakoniatalon yhteisö antoi minulle toivoa ja vakuutti minulle, että parempi tulevaisuus on mahdollinen Jumalaan luottamisen kautta.

Olin Hermannin diakoniatalon vapaaehtoisena ja sain vapaaehtoistyössä eri tehtäviä. Tarjoilin ruokaa vanhemmille ihmisille, kodittomille ja autoin keittiötöissä. Vapaaehtoistyön jälkeen me joskus rukoilimme ja lauloimme yhdessä, mikä antoi minulle hengellistä ravintoa. Yhdessä tehdyt askareet saivat minut tuntemaan itseni vahvaksi, unohtamaan surut ja menneisyyden kokemukset.

Olen vihdoinkin saanut oleskeluluvan Suomeen. Tässä prosessissa minua avustivat Hermannin diakoniatalon työntekijät ja sosiaalityöntekijät. Olen tästä liikuttunut sekä heille ikuisesti kiitollinen. Vaikka minulla on nyt työpaikka, käyn silti vapaa aikanani tekemässä vapaaehtoistyötä Hermannin diakoniatalolla.

Sain ajatuksen koskien yhteistyötä Pullakirkon ja Keniassa sijaitsevan St Benedictin katolisen kirkon välillä. Yhteistyöprojekti voisi auttaa kodittomia lapsia ja nuoria äitejä saamaan kunnollisen koulutuksen, ruokaa ja asuinpaikan. Unelmani on antaa toivoa ja valoa kristityille Saint Benedictin seurakunnassa. Seurakunta oli minun kasvuympäristöni. Toivon näkeväni seurakuntalaisten elämän laadun paranevan ja että heillä olisi toivoa paremmasta tuen ja yhteistyön välityksellä Suomesta käsin.

Matkustan Keniaan tässä kuussa ja vien mukanani muutamia lahjoja Pullakirkosta Saint Benedictin kristityille ja toivon sen avaavaan ovia mahdolliselle lisäyhteistyölle, joka auttaisi kodittomia lapsia Keniassa.

Osoitan nöyrää kiitollisuutta Hermannin diakoniatalon työntekijöille, jotka ottivat minut vastaan ja jotka yhä edelleen ovat kanssani ja saavat ihmisiä hymyilemään. Pieni sydämellinen ele voi tuoda hymyn puutteesta kärsivän kasvoille. Rukoilen ja toivon, että unelmani ojentaa käteni auttaakseni toisia ihmisiä inspiroi myös muita ja kannustaa luottamaan ja uskomaan Jumalaan.

Joseph Ombima

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Minun tarinani

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s