Toivon Päivä Hermannin diakoniatalossa

 

 

aP2590323

Maanantaina 04.06.2018 Helsingin Vallilassa, Hermannin Diakoniatalossa, vietettiin aurinkoista Toivon Päivää. Cafe Hermannissa oli tavalliseen tapaan tarjolla maittavaa ja edullista aamiaista klo 09:00 ja 12:00 välisenä aikana, ja kuten yleensä maanantaisin, klo 12:00 jälkeen oli tänäänkin hävikkiruokajakelu, yhteistyössä Waste To Feast -projektin kanssa. Aamiaisajan päätyttyä, klo 12:00 jälkeen, tarjoilu jatkui ulkona, kun Hermannin Diakoniatalon suntiot Keijo Heikkinen ja Merja Korpinen tarjosivat Toivon Päivän vieraille kuumaa grillattua makkaraa ja raikasta perunasalaattia, jotka maistuivat kaikille, hieman tuulisesta säästä huolimatta.

Toivon Päivän Hermannin Diakoniatalossa tekivät erityiseksi päivään mukaan lupautuneet toimijat, jotka anteliaasti jakoivat erityisosaamistaan sekä palveluitaan halukkaille asiakkaille korvauksetta.

aP2570629

Parturi-Kampaamo Your New Stylen parturit leikkasivat Hermannin Diakoniatalon alakerrassa taitavasti ja nopeasti asiakkaiden hiuksia. Heidän Toivon Päivän vapaat aikansa olivat haluttuja, ja he ennättivät päivän kuluessa tarjota hiustenleikkuun joukolle erinomaisen tyytyväisiä asiakkaita. Your New Stylesta, jonka parturiliike sijaitsee Helsingin Sörnäisissä, osoitteessa Helsinginkatu 4, Toivon Päivään osallistuivat ystävälliset parturit Sarwar Ahmad Abbas, Othman Salah Ibrahim Al-Samarai, Dalawr Abdulqader Kareem.

aP2590459

Taiteilija, sekä urheiluhieroja Marketta Nelimarkka tutki asiakkaansa herkillä ja tuntevilla käsillään, tarjoten asiakkaalle parhaiten soveltuvan hieronnan, klassisesta itämaiseen. Diakoniatalon kattohuone oli sisustettu tilanteeseen vartavasten, kynttilöin, meditaatio -musiikin soidessa taustalla. Nelimarkka esitteli ystävällisesti eteerisiä öljyjä ja -voiteita, joita hän käyttää lihasten jännitys- sekä tulehdustilojakin lievittämään. Itse hieronnan hän tekee manteliöljyllä, joka tarjoaa parhaan tuntuman ja hoitaa lisäksi ihoa.

Hierontojen lisäksi Nelimarkka tarjosi myös käsien parafointi -hoitoa, jossa kädet upotetaan sulaan, ei kuitenkaan kuumaan, parafiiniin. Nelimarkka näkee, että tämä on erityisen sopiva hoito henkilölle, joka työskentelee käsillään paljon, etenkin tietokoneella, ja se lievittää kaikkia pieniä lihaksia ja jänteitä sormissa.

Nelimarkalle on tärkeää koko kehon tasapaino, niin lihasten, kuin jänteiden ja nestetasapainon osalta. Lisäksi hän korostaa, että vaikka hän on koulutettu urheiluhieroja, ja hieronta on fyysinen hoitomuoto, hän sanoo olevansa välikäsi fyysisen ja hengellisen välillä, jonka hän itse kokee suureksi parantavaksi voimaksi.

Samoin teemoin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin neuvoja tarjosi myös Hermannin Diakoniatalossa vapaaehtoisenakin toimiva yksityisyrittäjä Ia-Maria, opastaen asiakkaita ravitsemukseen ja terveeseen elämiseen sekä ikääntymiseen liittyen. Hänen mielestään ikääntymistä ei ole pelkästään ikä, numeroina, vaan miten jokainen jaksaa itsensä kanssa, ja miten jokainen ottaa vastuun ja näkee myös vaivaa oman hyvinvointinsa eteen, koska se on sen vaivan arvoista.

Ia-Maria korosti, niinikään, kokonaisuutta, sekä yksilöllisyyttä, kaikki hoitomuodot eivät sovi kaikille yhtälaisesti. Hän on tutkinut alaansa laajasti, kysyen lääkäreiltä eri puolilta maailmaa mielipiteitä parhaista hoidoista ja ravitsemussuosituksista. Neuvojen ohella Ia-Maria tarjosi myös Intialaista päähierontaa, jonka tekniikan hän on opiskellut intialaiselta opettajalta Virossa.

Jari

Hermannin diakoniatalon vapaaehtoistoimija

valokuvat: Markku Huhta

 

 

 

 

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s