”Huomaa minut, Näe minut”

Keijo, blogi 003Tunnetko sinä naapurisi? Tiedätkö kuka asuu seinäsi takana, samassa rapussa samassa talossa? Meillä Suomessa on paljon kotitalouksia, joissa asuu sinkkuihminen.

Minua kauhistutti uutiset lehdessä ja televisiossa ihmisistä, joita ei kukaan kaivannut, ja jotka lopulta löytyvät asunnosta tulevan omituisen hajun perusteilla kuolleena. Vasta sitten ruvettiin tutkimaan asiaa, ja ihminen oli ollut kuolleena viikkoja. Toinen surullinen uutinen oli henkilöstä, joka kuoli yksin kotiin. Kotihoito ei tiennyt, että hän oli kotona eikä sairaalassa.

Kun viisi vuotta sitten liukastuin joulun alla, naapurini Sirpa tuli minua auttamaan sairaalaan ja kun sieltä pääsin kotiin. Sirpa kävi ruokaostoksilla, siivosi, vei roskat ja toimitti laskut pankkiin. Ilman naapuriani en olisi pärjännyt.

Myöhemmin kun palasin töihin, aamulla kohtasin miehen, joka oli ryöstetty ja pahoinpidelty. Jäin soittamaan hänelle apua, työt saivat sillä kertaa odottaa. Aika ajoin saa lukea ihmisistä, jotka ovat saaneet sairaskohtauksen kadulla, mutta kukaan ei ole pysähtynyt auttamaan ja henkilö on kuollut.

Jos naapuriasi ei näy, niin mene rohkeasti soittamaan ovikelloa, ja jos ovi aukeaa kysy onko kaikki hyvin. Jos et saa naapuriisi yhteyttä, hälytä huoltomies tarkistamaan tilanne.

Pidetään huolta toisistamme, kaikista läheisistä naapuristossa ja kadulla.

Haastetaan kaikki välittämään!

Keijo, blogi 010

Keijo Heikkinen

Keittiösuntio

Hermannin Diakoniatalo

 

 

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s