Mustasaaren toimintakeskus –Helsingin seurakuntayhtymän kesäparatiisi Seurasaarenselällä

Mustasaari, Elina Hirvola
kuva: Elina Hirvola

 

Mustasaareen voi tulla viettämään kaunista kesäpäivää ja hiljentymään. Mustasaareen tullessa ei tarvitse suunnitella päivälle ohjelmaa, vaan voi vain tulla olemaan ja nauttimaan kauniista kesäpäivästä saaristotunnelmassa.

Saaren maastosta löytyy hiljentymispisteitä ja luontopolku. Saaressa kanttiini, josta voi ostaa herkkuja ja pientä purtavaa. Matalalla uimarannalla voi polskahtaa uimaan ja saaren päärakennuksesta voi lainata ulkopelejä, esimerkiksi mölkyn. Saarela on myös grillaus- ja leikkipaikat.

Saaressa on noin vartin mittaiset hartaudet tiistaista lauantaihin klo 14:00 ja sunnuntaisin vajaan tunnin mittainen messu samaan aikaan.

Mustasaaren vetonauloja ovat saaren kotieläimet. Kanat ja kanit tulevat saareen ennen sen aukeamista yleisölle. Sympaattiset lampaat tulevat juhannukseen mennessä. Saaressa järjestetään kesän aikana myös mm. maksullisia lastenteatteriesityksiä ja käsityöpajoja.

Mustasaari, Pekko Vasantola
kuva: Pekko Vasantola

 

Mustasaareen pääsee lautalla Taivallahdesta, Eteläisen Hesperiankadun päässä olevalta lauttalaiturilta, joka on pienen minigolf-kentän takana. Lähimmän bussipysäkin osoite on Hiekkarannantie 6.

Mustasaaren toimintakeskus avautuu yleisölle sunnuntaina 3.6. kummipäivän merkeissä ja säännöllinen lauttaliikenne kulkee 5.6.-12.8. Saari on auki tiistaista sunnuntaihin. Lautta-aikataulut löytyvät sivulta https://www.mustasaarentoimintakeskus.fi/index/suunnittelevierailusi.html#lauttaliikennne

Mustasaaressa on lounas tiistaista lauantaihin klo 12:00-14:00, sekä sunnuntaisin klo 11:00-14:00 brunssi. Kanttiinista voi ostaa Mustasaaren kuuluisia isoja korvapuusteja. Lisätietoja kanttiinista ja ruokailusta https://www.mustasaarentoimintakeskus.fi/index/suunnittelevierailusi.html#ruokailu

Vaikka Mustasaari on Helsingin seurakuntien omistama saari, jonne kaikki ovat tervetulleita. Mustasaareen ei voi tulla kuitenkaan päihtyneenä, eikä saaressa voi nauttia päihteitä. Myös omia lemmikkieläimiä ei voi tuoda saareen.

Mustasaaren tapahtumia ja uutisia päivitetään kotisivuille http://www.mustasaarentoimintakeskus.fi

Mustasaaren henkilökunta toivottaa aurinkoista kesän alkua kaikille!

Sini Saavalainen

toiminnanohjaaja

Mustasaaren toimintakeskus

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s