Hermannin diakoniatalon kirkkopyhä 25.03.2018

 

 

Hermannin Diakoniatalon (os. Hämeentie 73, Helsingin Vallilassa) joka sunnuntainen Pullakirkko on matalan kynnyksen, tavanomaista lyhyempi sanajumalanpalvelus. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vietetään lisäksi ehtoollista. Pullakirkon jälkeen tarjolla on aina ilmaiset kirkkokahvit, kerran kuussa myös ilmainen keittolounas.

Sunnuntaina 25.03.2018 – myös Palmusunnuntai – vietettiin Hermannin Diakoniatalon Kirkkopyhää, ja paikalle saapui yli 60 seurakuntalaista. Sanajumalanpalveluksen toimitti diakoni Pirjo Suomi, kanttorina Jukka Ahokas. Keittiössä Chef Abdel oli valmistanut lämmittävää kasviskeittoa kaikille, ja lounaan päätteeksi kirkkokahvit oli keittänyt suntio Mika Tammela, ja heidän sekä vapaaehtoisten avustamana lounas ja kahvit sujuivat miellyttävässä tunnelmassa.

Tänä Hermannin Kirkkopyhänä Pullakirkon seurakuntalaisille tarjottiin lounaan ja kahvien jälkeen vielä musiikkiesitys. Musiikkitetatteri NYT on lahtelainen, uuteen musiikkitetatteriin erikoistunut teatteriryhmä, jonka jäsenistä Linda Hämäläinen, Anni Kajos, Panu Kangas ja Sini Koivuniemi olivat saapuneet ilahduttamaan Kirkkopyhää paikalle viettämään tullutta seurakuntaa esityksellään, jonka teemana oli Erilaisia lauluja.

Musiikkiteatteri NYT esitti lauluja todellakin hyvin erilaisista teemoista, ohjelmassa oli omia alkuperäisiä kappaleita, tulkintoja teatterin lavalle kirjoitetusta musiikista Bertolt Brechtistä aina perinteisiin sekä myös modernimpiin Disney sävelmiin, ja vielä kotimaisenkin popin klassikko sävelmistä uudempiin. Vain pianon säestyksellä, valitut kappaleet tulivat tulkituiksi hyvin koskettavalla tavalla, erinomaisesti ilman mitään suurta näyttämötuotantoakin.

Jari

Hermannin diakoniatalon vapaaehtoistoimija

Musiikkiteatteri NYT:stä otetut valokuvat: Markku Huhta

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s