Ylös, ulos ja lenkille!

Olen kirjoittanut kuntoilun aloittamisen iloista meillä Hermannin kuntosalilla ja muilla kuntosaleilla sekä terveellisen ravinnon tuomiseen mukaan päivittäiseen elämäntaparemonttiin. Eikä se muutos tarvitse mikään iso edes olla, riittää säännöllisyys harjoittelussa sekä jos nyt on huomannut ravintomuutosten, jotka on tullut tehtyä, lisänneen energiatasoja, niin silloin ollaan jo muutoksen voiton puolella. Tiedän hyvin, miten monet mediahehkutukset, esim. `liikkumalla kuntoon`, `fitness päiväkirjat` ja muut, tuovat monelle jollei nyt ulkonäköpaineita, niin ainakin vaakalukema paineita. Nämä paineet voi heittää suoraan roskikseen, mutta joku tavoitehan on kuitenkin hyvä pitää motivaattorina.

Otetaan esimerkkinä tavoitteista meidän iloinen, pieni, mutta tehokas Hermannin sali. Meillä viisi innokasta käyttäjää laittoi tavoitteeksi viime vuoden puolella saada penkkipunnerruksessa sata kiloa nostettua. Ja tähän päivään siihen tavoitteeseen on päässyt neljä! Muilla tavoitteet ovat mikä kenelläkin, mutta jokainen sitä on ilolla kolme päivää viikossa tavoittelemassa.

Tavoitteisiin pääsyyn sisältyy pysyminen omassa ravinto-ohjelmassa, mikä on myös tehty tukemaan kuntoilun kautta liikkumisen keveyttä. Nyt kevään alkaessa elämäntapamuutos piristämää monella tapaa meidän kaikkien mieli-alaa, kun totta kai kaikki lisäävät ulkoilua kuka milläkin tavalla. Taas tulee töihin pyöräily, kävely lisääntyy, sekä tietysti myös juoksulenkit. Unohtamatta tietenkään uimista luonnonvesissä.

Itse olen ollut vuosia innokas rullaluistelija sauvojen kanssa, siksi yksi toivomus on hiekkapölystä puhtaat pyörätiet. Sama toive liittyy tietysti pyöräilyyn ja lenkkeilyyn. Samoin kesällä tulee erilaisia soututapahtumia, ihan mahtavia, kenellä on niihin mahdollisuus osallistua. Kesän liikunta mahdollisuuksista listahan on loputon. Joten kesän jo ollessa lähellä ja kevään vielä lähempänä, niin otetaan kunnon loppurutistus, niin Hermannissa, kuin myös muilla kuntosaleilla.

 

Oikein reipasta ja liikunnallista kesää!

Timo

Hermannin saliohjaaja

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Ylös, ulos ja lenkille!

 1. Kiitos Kimmo kannustuksesta . Jo muinaiset roomalaiset sanoivat Mens sana in corpore sano eli Terve sielu terveessä kehossa. Itsekin harjoitan jonkin verran ja se tuntuu hyvältä. Mulla on sählyä ns. äijäsähly kerran viikossa ja käyn salilla silloin tällöin. Hyvästä tuntuu

  terv
  matti nokela

  Tykkää

 2. Nimetön

  Hei Matti! kiitos kommentistasi mutta oikea osoite sille on kuntosaliohjaajamme Timo. Minut mainitaan tekijäksi mutta olen oikeastaan ollut vain tallentajana eli oikeasti kiitokset ja palautteet kuuluvat Timolle! T. Kimmo

  Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s