Ravintoa liikunnalliseen päivään

ystavanpaiva-007
Tasapaino treenaamisen, ravinnon ja levon suhteen on tosi tärkeää.

Edellisessä blogissani kirjoitin liikunnan aloittamisen helppoudesta meillä Hermannissa. Kun olet saanut treenit alulle ja löytänyt salikuntoilun innon, niin luonnollisesti alat miettimään syvemmältä terveysasioita, kuten mm. ravintoasioita. Sillä puolella tarjontakirjo on ihan loputon, alkaen kaurapuurosta aina kovaan ravintohifistelyyn asti. On hyvä, että kiinnostuu siitä, mikä ravinto auttaa pelkästään jaksamaan paremmin kuntoilussa, mutta samalla tulee koko elämää tasapainottavia muutoksia tehtyä.

 

aamiaistarpeet
Nämä ”aamuenergiat” maksoivat yhteensä noin 4,50 €. Näistä saa kolme aamiaista.

 

Kun alat tutkimaan ravintoasioita, niin ensin törmäät kysymyksiin, minkä verran nyt tarvitsen proteiinejä, hiilihydraattejä, rasvoja, yms. Sen jälkeen tulee tietoa, mitä proteiinejä, hiilareita ja rasvoja tulee olla. Auts, ja oletkin solmussa! Nämä ovat hyviä lähtökohtia, mutta kannattaa kuitenkin lähteä ihan turvallisista tunnetuista ravintolähteistä. Aamulla esim. vettä, kahvia, puuro, leipää, proteiiniksi kananmuna, raejuustoa. Lista on loputon tuttuja energiapommeja, eikä kannata unohtaa näistä marjoja, hedelmälihaisia mehuja. Kuitenkin jos tavoite on esim. laihdutus samalla, niin kannattaa tutkia kulloisenkin energian ravintosisältöä, koska monet ruuat (mm. mehujen energia, mysli tai maustetut jogurtit) koostuvat yllättävän isosta määrästä sokereita.

img_20170215_184904
Helposti maukasta kotiruokaa kahdeksi päiväksi alle kympillä.

 

Mutta hyvällä aamupalalla lähtee päivä kivasti käyntiin, ja salitreeni sujuu kuin rasvattu. Sitten tullaan taas kysymykseen, miten saa energiat takaisin elimistöön? Taas sama tarjonnan paljous markkinoilta, jotka tarjoavat lukemattomia ”palauttavia” juomia, patukoita ja jauheita, jotka sekoitetaan veteen. Ne kaikki ovatkin hyviä, muttei alkuvaiheessa vielä todellakaan välttämättömiä. Monissa tutkimuksissa on todistettu pelkän maidon olevan lähes täydellinen palautumiseen ja varsinkin banaani on ihan täydellinen lisä siihen. Näiden jälkeen oletkin lounaan tai päivällisen edessä, ja siinä kaikkein tärkeintä  on monipuolisuus. Kuten alussa sanoin, niin netti tarjoaa loputtomasti hyviä tietolähteitä. Itse suosin esim Walk a Friend, Terveysklubin ja muutamaa liikunnallista sivustoa. Samoin täysin lahjomaton taulukko, mistä löytyy ravinnon hiilareitten vaikutus verensokerinnousuun ihmisen elimistössä, on glykeeminen indeksi taulukko. Erityisesti diabetespotilaille hyvä, mutta myös laihduttajille. Mutta kohtuudella, monipuolisesti hyvällä ravinnolla eteenpäin ja taas jaksetaan.

Terveisin,

Timo

Hermannin saliohjaaja

http://www.walkafriend.com/

http://www.fitfarm.fi/

http://www.kaloritaulukko.fi/glykeeminen-indeksi/

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Ravintoa liikunnalliseen päivään

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s