Hän saapuu nöyränä

Meidän Herramme saapui nöyränä keskuuteemme. Hän syntyi köyhälle nuorelle tytölle kesken vaivalloisen matkan. Hän nukkui seimessä, kaukana kuninkaiden linnoista ja tämän maailman loistosta. Hänen valtakuntansa loisto ei ole tästä maailmasta. 

Joulun ja pääsiäisen sanoma liittyvät toisiinsa. Jeesus syntyi maailmaan ihmiseksi kulkeakseen meidän kanssamme ja lunastaakseen meidät tästä maailmasta vapaiksi Jumalan valtakunnan lapsiksi. Kukaan muu kuin Jumala ei voinut aavistaa, miten Hän sen tekisi. Ei väellä eikä voimalla, ei hän kulkenut voittosaatossa, vaan suostui kuolemaan. Juuri kuolema oli voitto. Jumalan valtakunnassa kaikki on toisin. Syntiset pelastetaan, sairaat parannetaan, murheelliset ovat autuaita, alhainen korotetaan ja ylhäinen alennetaan. Korea riisutaan ja alaston puetaan. Heikoissa Jumalan voima tulee täydelliseksi. 

 

Jeesus kutsui opetuslapsikseen oppimattomia nuoria miehiä. Hän meni sairaiden, köyhien ja syntisten luokse. Nämä ottivat Hänet vastaan, heidän sydämensä aukenivat Hänen armahtavaiselle rakkaudelleen. Hän itki meidän ahdinkoamme. Hän päästi lähelleen, pesi opetuslasten jalat ja antoi syntisen naisen pestä omat jalkansa kyynelillään ja kuivata ne hiuksillaan. Ylpeät ja itserakkaat torjuivat Hänet ja pilkkasivat Häntä.

Hän suostui Isän tahtoon. Se ei ollut helppoa Hänellekään. Kertomus kamppailusta Getsemanen puutarhassa kertoo meille, että sovitustyö ei ollut mikään jumalallinen voimannäyte, vaan Jeesus todella suostui ottamaan vastaan kaiken sen kivun ja kärsimyksen. Hän oli kauhun ja tuskan vallassa, mutta Hän luotti täydellisesti Isään ja taipui Hänen tahtoonsa. Isän rakkaus ihmisiä, luotujaan kohtaan oli niin suuri, että Jeesus antoi itsensä lunastaakseen meidät rakkaalle Isälleen. 

 

Jumalan valtakunnan todellisuus on tänään sama, kuin 2000 vuotta sitten. Hän edelleenkin tulee luoksemme tavalla, jota maailma ei voi käsittää. Hän kohtaa torjuvat katseet surullisena, suostuu ottamaan vastaan pilkan. Kumartuu heikkojen puoleen ja antaa syntisten palvella itseään. Hän itse kertoo Sanassaan, mistä voimme Hänet löytää. Outona, nälissään, kodittomana ja vankina me Hänet kohtaamme tänään ja aina. Hänelle rakkaat Jumalan lapset löytyvät ympäri maailmaa, kaikista olosuhteista.

 

Diakoni

Jaana Kekkonen

Yksi kommentti artikkeliin ”Hän saapuu nöyränä

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s