”On hienoa olla auttamassa ihmisiä”

Petri on nyt harjoittelijana Hermannin diakoniatalolla. Hänen mielestä diakoniatalossa on parasta mukava työporukka.

”En tiennyt entuudestaan Hermannin diakoniataloa, mutta kun tätä ehdotettiin, se kuulosti heti mukavalta. En ole ennen ollut kirkon hommissa, mutta ei minulla mitään ennakkoluuloja ollut.

petri-hermannissa-008

Ensimmäisellä kerralla kun tulin tutustumaan diakoniataloon, yllätyin, että näin hyvä paikka on olemassa. Etukäteen vähän jännitti. Kun minulle neuvottiin työt ja tilat, pääsin kuitenkin helposti mukaan porukkaan.

Olen hommissa neljänä päivänä viikossa. Aika vakiojuttuja teen. Maanantaisin liikuntasalin ja pukuhuoneiden siivousta. tiistaisin toimistotöitä, vaatejakelua, avainten jakoa ja asunnon siivousta muun muassa. Keskiviikkoisin autan tiskeissä ja muissa keittiötöissä, torstaisin on lattioiden pesua ja kukkien kastelua. Joskus olen mukana tukussa tekemässä hankintoja.

Olen ollut täällä hommissa toukokuusta lähtien ja tykännyt kovasti. Työporukka on sellainen, että tullaan hyvin toimeen. Se on ihan parasta täällä.

Diakoniatalossa käy aika lailla väkeä. On mukava, kun voi tavata näin paljon ihmisiä. Niin ja tuntuu hienolta, kun pystyy työllään auttamaan muita. Ihmiset saavat täällä ruokaa ja puhtaita vaatteita.

Voisin suositella Diakoniataloa muillekin, jotka tarvitsevat harjoittelupaikkaa. Harjoittelu päättyy lokakuun lopulla. Olen niin tykännyt olla täällä, että haluan jatkaa vapaaehtoisena samoissa hommissa, kun työkaveritkin ovat nyt tuttuja.

Tämän jälkeen alan hakea töitä, rakennusalalta mahdollisesti. Ehkä voisin tehdä auttamista työksenikin jossain vaiheessa.

Mitäkö toivon tulevalta? Että elämä menisi vähän paremmin. Että löytäisin töitä, ettei olisi vain kotona oloa. Olen saanut täällä muilta tukea siihen, että voisin miettiä asioita ja löytää paikkani elämässä.”

Petrin mietteitä kirjasi

Eila Jaakola
tiedottaja, projektityöntekijä
ViVa – Auttamistyö viestii ja vaikuttaa -projekti
Kirkko Helsingissä
Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ””On hienoa olla auttamassa ihmisiä”

 1. Armas Merisalmi

  Diakonian tutkimuksen päivä 2016 teemalla
  ” tulevaisuuden diakonian osaaminen ”
  maanantaina 14.11. klo 9 – 16. Helsingissä, Kirkon talossa, os. Eteläranta 8.
  Mielestäni liittyy osallisuus- ja vuorovaikutusmallin kehittämiseen. Nimen omaan Helsingissä.

  Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s