Marmaris Turkki

Jo alkuvuodesta tiesimme puolisoni Sadun kanssa, että vuodesta tulee kiireinen, joten aloimme suunnitella jotakin lyhyttä n. viikon lomamatkaa jonnekin päin. Kaikki palaset alkoivat mennä kohdilleen ja saimme varattua nopean lähdön Turkin Marmarikseen viikoksi kesäkuun alussa. Muuta emme oikein osanneet matkalta odottaa kuin aurinkoa ja n. 26 asteen lämpötilaa. Perille päästyämme  saimme havaita heti ainakin sään olevan odotuksen mukaista.

lauri-1

Lomamme sisälsi muutaman retken, jolloin saimme tutustua Marmariksen eri nähtävyyksiin sisältäen myös  päivän merellä oloa. Viikkomme vierähti liian nopeasti. Paikallisten ihmisten iloisuus ja ystävällisyys tekivät lähtemättömän vaikutuksen, ja ajattelimme tulla vielä uudestaankin viettämään lomaa Turkkiin.  Suomeen päästyämme saimme todeta, että maailma muuttuu. Emme olisi osanneet kuvitella, että paikka, josta olimme juuri tulleet, kokisi vallankaappausyrityksen ja rauhallinen Marmaris katosi ainakin hetkeksi jonnekin…

lauri-3

Onneksi meillä on asia joka ei muutu: Jumalan rakkaus ja lupaus Hänen huolenpidostaan kaiken muuttuvan keskellä. Kallio joka ei horju ja jonka varassa kaikki on. Tälle perustalle on ollut hyvä elämää rakentaa. Maailma muuttuu, mutta pitäkäämme kiinni Hänen armostaan ja muistakaamme että hän on meidät jokaisen nimeltä kutsunut.

Jesaja huudahtaa luvussa 43 näin: Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta. Sillä minä olen Herra, sinun Jumalasi, Israelin Pyhä, sinun vapahtajasi: minä annan sinun lunnaiksesi Egyptin, sinun sijastasi Etiopian ja Seban. Koska sinä olet minun silmissäni kallis ja suuriarvoinen ja koska minä sinua rakastan.

lauri-2

Näillä ajatuksilla uutta matkaa haaveillessa ja siunattua syksyä jokaiselle toivottaen,

Lauri Herranen

Vastuunkantajat ry:n jäsen

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Marmaris Turkki

 1. Armas Merisalmi

  Kunnianosoitus MYLLYPURO HELSINKI 09.10.2016
  Kartanon takamaista
  monikulttuuriseksi kaupunginosaksi
  Anne Valkonen

  Myllypuro soi runojen/purojen kieltä
  Myös petäjikkö kaikaa.
  Kirkko näkyy neljältä tieltä
  sen kellot kauniisti kaikaa.

  Kirkkotiemme helppo on kulkea,
  se autoilta on voitu sulkea.
  Saavat vanhukset rauhassa vaeltaa
  sekä lapset riemuiten juosta.

  On kirkko vakaalla paikalla
  ei tarvitse rappuja nousta.
  Ei korkealla vuorella
  eikä nouse se alhaalta suosta.

  Niin puhdas kaunis ja valkoinen
  kotikirkkomme lämpöinen on.
  Siellä istahtaa helppo on sellaisen
  joka joskus on suojaton.

  Siellä kylläinen levähtää
  ja yhteen kätensä liittää.
  Hänen hyvä on olla ja turvainen
  saa siitä Luojaansa kiittää.

  Terttu Voutilainen kirjoitti ylläolevan runon uudestaan,
  rakkaasta kotikirkosta.

  Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s