Sankta Claran Ihme

opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-258Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön työntekijät tekivät elo-syyskuun vaihteessa 31.8.-3.9.2016 opintomatkan Tukholmaan. Erityisdiakonian tiimin tutustumiskohteena oli Sankta Claran kirkko Tukholman keskustassa. Sankta Clara on osa Ruotsin kirkkoa ja on yksi Tukholman Tuomiokirkkoseurakunnan kolmesta kirkosta. Vuodesta 2009 lähtien Sankta Clara on toiminut itsenäisenä, taloudellisesti riippumattomana, jumalanpalveluskeskeisenä yhteisönä, joka omalta osaltaan toteuttaa ruohonjuuritason diakoniaa, kristillistä opetusta ja jumalanpalveluselämää Tukholman keskustassa erityisesti kaikkein vähäosaisempien ihmisten parissa. Sankta Claran yhteisön muodostaa pieni joukko työntekijöitä, iso ja sitoutunut vapaaehtoisten joukko sekä kaikki tukholmalaiset, joita kohdataan Sergelin aukiolla, kaduilla ja kirkossa. Toiminnan keskiössä on rukous, joka kantaa ja kasvattaa yhteisöä.jukan-kuva

 Kuljimme kaksi päivää Sankta Claran matkassa. Ohessa matkan mieleen nostattamia mietteitä, rukouksia, raamatunlauseita ja pohdintaa kuvien kera.

opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-019Ensimmäinen havaintomme saapuessamme S:ta Klaran kirkkopuistoon oli, että kirkon kaikki ovet olivat auki, jo pihalle näkyi sisällä palavat kynttilät. Tuli tunne, että on tervetullut.  Ihmisiä tuli ja hetken hiljentymisen jälkeen meni.  Sitä katsellessa alkoi mielessä soida….

Kaikki saavat tulla armoa omistamaan. Mitä syntiä ollut on sulla, se anteeksi nyt annetaan. Kaikki saavat juoda maljasta sovituksen. Pyhä Henki voi uudeksi luoda ihmissydämen katkeruuden. Kaikki saavat syödä elämän leivästä nyt. Eivät lyötyä saattaisi lyödä hänen kätensä lävistetyt. Kaikki saavat löytää avun ja pelastuksen, sillä lähellä Jumalan pöytää tasavertainen on jokainen. Kaikki muurit kovat Herramme murtumaan saa. Yhtä perhettä kristityt ovat, veli veljeään voi rakastaa. Kaikki saavat jatkaa kulkuaan nyt iloiten. Herra kanssamme käy samaa matkaa, hän oppaamme on ikuinen.

opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-177”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Jer. 29: 11 Tämän matkaevään antoi vapaaehtoinen Thorbjörn

 

opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-102Rukous ei katso aikaa eikä paikkaa. Yhteiseen pöytään yhteisen rukouspiirin myötä Sergelin torilla.

”:.. Keiden kanssa, mihin suuntaan polku tänään avautuu? Millä tavoin Isän tahto meissä tänään tapahtuu? Anna Kristus, rohkeutta mennä maastoon tiettömään, jossa merkkejä en tunne, vaille vastausta jään. Juuri siellä sinuun juurrun, vastuuseen viet laajempaan, taikka suostun vähimmässä uskollinen olemaan..”opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-110 opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-142 opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-160

”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Matt: 28: 18-20

opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-289Suuren vaikutuksen Sankta Clarassa teki evankeliumin julistustyö kadulla, mutta myös opetuslapseuskoulu. Perusteellinen Raamatun opetus vuoden ajan, kolme tuntia jokaisena arkipäivänä on mahtava satsaus ja antaa lujan pohjan ja suunnan askelille Jeesusta seuraten. Opetuslapseuskoulu oli monille kuulemma niin rakas, että he kävivät sitä kaksi tai jopa kolme vuotta.

Monia mietteitä rikkaampana lähdemme kohti syksyä omassa toiminnassamme. Kiitoksin ja rukouksin muistamme Sankta Claran ihmisiä.

Jeesus Vapahtajamme. Siunaa seurakuntaasi niin Sankta Clarassa kuin Hermannin diakoniatalollakin, Sergelin torilla ja Vaasan aukiolla. Ja kaikkialla siellä missä ihmiset janoavat sinun armoasi ja rakkauttasi. Aamen opintomatka-tukholmaan-31-8-3-9-2016-089

Sankta Claran Toiminnasta on julkaistu otsikon mukainen kirja Sankta Claran ihme. Toimintaan voi myös tutustua kirkon kotisivuilta www.klarakyrka.se

 

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Sankta Claran Ihme

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s