Vapaaehtoistyöntekijän ajatelmia Hermannin diakoniatalosta

Vapaaehtoinen työntekijä liittyi mukaan erityisdiakonian toimintaan loppuvuonna 2011. Hän oli kiinnostunut Hermannin diakoniatalon toiminnasta: mikä talo on ja mitä siellä tehdään?

Kyseisenä vuonna Kallion ja Paavalin seurakunta järjestivät vapaaehtoistoiminnan kurssin. Kurssin käytyään häntä kiinnosti ” valkoinen talo” Hämeentiellä. Kurssin vetäjä lupasi ottaa yhteyttä talon johtajaan Marita Nummeliniin ja sopia tapaamisesta. Ja niin sitä mentiin kohti valkoista taloa, vapain mielin. Tietoa tuli ja kiinnostus heräsi.

Hänelle tarjottiin jo seuraavana päivänä mahdollisuus aloittaa vapaaehtoistoiminta. Kyseinen päivä, jolloin hän aloitti oli maanantai ja päivätupa Hermannissa. Häntä oli vastassa toiset vapaaehtoistyöntekijät, jotka opastivat ” talon tavoille ”. Opastus oli hyvää ja tunnelma ympärillä oli leppoisa. Keiteltiin puuroa, tehtiin voileipiä valmiiksi ym ja jutusteltiin. Tosin ennen puuhastelua pidettiin kahvihetki ja siinä tutustuttiin ja kerrottiin työn toiminnasta. Kun valmistelut oli hoidettu, odoteltiin ovien avautumista ja seurakuntalaisten tuloa.

”Nykyisin olen mukana diakoniaruokailu-päivinä eli keskiviikkoisin ja perjantaisin. Me vapaaehtoiset esivalmistellaan ruokia ja avustetaan keittiötyössä. Ruokailussa me jaetaan ruuat ja juomat seurakuntalaisille.”

 ”Kesäisin vastaamme takapihan puutarhanhoidosta. Hoidamme yrttimaata ja kukkapenkkiä. On mukava hakea omasta maasta salaatit ja yrtit suoraan keittoihin ja patoihin. Kesäisin yleensä pullakirkon alttarikukat haetaan omasta kukkapenkistä.”

11953201_763513593772212_1938615196289801272_n[2]

 ”Meitä vapaaehtoisia muistetaan musiikkikonserteilla, teattereilla, leireillä ja kaikenlaisella muulla. Vapaaehtoistoiminta antaa yksinasuvalle eläkeläiselle sisältöä elämään.”

Vapaaehtoistyöntekijää haastatteli

Tarja Juurinen

suntio

erityisdiakonia

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Vapaaehtoistyöntekijän ajatelmia Hermannin diakoniatalosta

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s