Korvamato

Teille on varmasti tuttu käsite – korvamato. Korvamato tarkoittaa musiikkikappaletta tai sävelmää, joka toistuu mielessä tahtomatta, pakonomaisesti ja jota on vaikeaa lakata ajattelemasta. Sana korvamato on tullut meille saksan kielestä, jossa siitä käytettään nimitystä ohrwurm, sana korvamato on siis käännöslaina. Suomessa ilmiö tunnetaan yleisemmin nimellä ’musiikin soiminen päässä’. Korvamato voi olla todella ärsyttävä tai tässä minun tapauksessani mukava ja voimaannuttava.

Minun korvamatoni on punaisesta veisukirjasta löytyvä tuttu laulu, Tunnen suurta Jumalaa vain vähän, joku saattaa tuntea laulun myös niemeltä Tänään häneen uskon. Punainen veisukirja on meille monelle todella tuttu rippileiriltä, muistan itsekin laulaneeni kyseistä laulua siellä.

Tässä alla on linkki YouTuben mistä pääset kuuntelemaan korvamatoni sävelmän, ”Tänään Häneen uskon performed By Gimppis Gitarris”.

Olen kopioinut kappaleen sanat blogiin, jotta pääset laulamaan kappaletta Gimppis Gitarriksen mukana ja tutustumaan taidokkaaseen tekstiin.

 

Tunnen suurta Jumalaa vain vähän

 1. Tunnen suurta Jumalaa vain vähän. / Hän on juuri minut löytänyt. / Hän hiljaa astui elämääni tähän. / Kaiken uusin silmin näen nyt, näen nyt. / Sydän kun auki on, / sinne Jeesus tekee asunnon. / Tänään häneen uskon, / näen aamuruskon, / päivä sarastaa. / Sydän kun auki on, / sinne Jeesus tekee asunnon. / Tänään häneen uskon, / näen aamuruskon. / Päivä sarastaa, sarastaa.

2.  Uskoa ei synny omin voimin, / ilmaiseksi anova sen saa. / Sitä ansaita ei töin ja toimin, / Jumala sen meille lahjoittaa. / Sydän kun auki on, / sinne Jeesus tekee asunnon. / Tänään häneen uskon, / näen aamuruskon, / päivä sarastaa. / Sydän kun auki on, / sinne Jeesus tekee asunnon. / Tänään häneen uskon, / näen aamuruskon. / Päivä sarastaa, sarastaa

3. Olin täynnä suurta ahdistusta, / Vapahtajaa hiljaa rukoilin. / Hän sanoi: Älä pelkää rangaistusta, / ristillä jo sinut armahdin. / Sydän kun auki on, / sinne Jeesus tekee asunnon. / Tänään häneen uskon, / näen aamuruskon, / päivä sarastaa. / Sydän kun auki on, / sinne Jeesus tekee asunnon. / Tänään häneen uskon, / näen aamuruskon. / Päivä sarastaa, sarastaa.

Melodian © Pekka Simojoki  Tekstin © Anna-Mari Kaskinen

 

Mistä korvamato tarttui mukaani? Sain korvamatoni erityisdiakonian diakonilta Kimmolta, kun hän laulatti sen työkokouksemme avauksessa tammikuun lopussa. Olen siis kuunnellut kappaletta päässäni jo reilun kuukauden ajan!

Olen kuullut, että jakamalla korvamato mahdollisesti siirtyisi eteenpäin. Haluaisin jakaa korvamatoni, sillä mielestäni päässä soiva kappale on todella hyvä. Meillä erityisdiakoniassa on käynnissä Alfa-kurssi ja olen jakanut laulun kurssilaisille. Laulu on jopa meidän kurssin vakituinen päätöslaulu, se on tuttu ja turvalinen yhteinen sävelmä. Sain kuulla yhdeltä kurssilaiselta, että tämä kappale oli soinut myös hänen päässään yhden illan kurssin jälkeen.

Kuuntelimme kappaletta myös yhdessä työkavereiden kanssa YouTubesta. Ei mennyt aikaakaan kun useasta työhuoneesta kuului laulun melodian hyräilyä. Varo siis, kappale on todellinen korvamato!

Mielestäni laulun sanoma on todella vahva ja vakuuttava. Laulun teksti antaa minulle luottamusta ja toivoa. Laulun sanat ovat merkitykselliset ja melodia on mukaansa tempaava. Korvamatoni siis lähentelee täydellistä. Toivon, että sinäkin saisit tästä kappaleesta oman korvamatosi.

Ulla Hännikäinen

Asuttamistoiminnan koordinaattori

Erityisdiakonia

 

 

 

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s