Terveisiä Kainuusta!

Terveiset täältä Kainuusta! Olen täällä Suomussalmella opintoihini liittyvässä harjoittelussa. Ruska on ollut aivan upea, olen vapaa-ajallani nauttinut luonnossa liikkumisesta. Muutamana aamuna on jo ollut kevyt jääriite veden yllä ja maassa kuuraa… Talvi tulee. Harjoitteluni puolesta liikun haja-asutusalueella kotisairaalan matkassa ja sen lisäksi osallistun seurakunnan toimintaan. Oppimista on vielä paljon, mutta kaiken kaikkiaan olen nauttinut tästä ajasta täällä suunnattomasti!

Ihmiset ovat välittömiä ja iloisia ja paikallinen murre nostaa myös herkästi hymyn huulille! Jos nyt jotain miinusta löytyy, niin se on tuo hirvenmetsästys… pitänee varoa, ettei saa kuulasta peppuun kun on lenkkeilemässä! Koira tekisi mieli hommata – kaikilla on tietysti sellainen – minä vain ottaisin omani sohvalle viereen rapsuteltavaksi, täällä ne pidetään ulkona – elleivät sitten juokse niiden hirvien perässä… haasteellista näin kasvissyöjälle tämä seutu…

Kuvissa Kianta-laiva Kianta-järven rannassa, ja Ilmari Kianto siellä rannalla myös miettii syntyjä syviä! Kuvien vesistö on Patokoskea ja porot Haverisen maastosta. Täällä lähellä on paljon historiaa, Hossassa ilmeisesti ollut ensimmäisiä asutettuja alueita Suomessa ja sotavuosilta historiaa mm. Raatteen tie. Kulttuuria toki on myös;  esimerkiksi Ämmän päre ja Hiljainen kansa – kannattaa googlailla!

Palaan taas Helsinkiin marraskuun lopussa, ehkä tavataan silloin taas Hermannilla!

Maarit Molin

PS. Eilen tuli tänne lumi, kevyt kerros peittää maata!

2 kommenttia artikkeliin ”Terveisiä Kainuusta!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s