PULINAA PALJUSSA!

Meillä oli oikein mukavaa Kotorannassa, leireiltiin siellä Varustamoiden porukalla, pastori Ullan ja diakoni Kimmon kera! Mukana tällä kertaa kymmenisen henkilöä ja vielä vapaaehtoiset Tuula ja Kauko jotka huomioivat meitä kyllä joka käänteessä – iso kiitos teille! Myös talon puolesta oli hyvää ohjelmaa: kodassa tulien äärellä luonto- ja eräopas johdatti meitä metsäaiheiseen keskusteluun jonka päätteeksi vielä saimme askarrella katajasta omat avaimenperät tai riipukset. Meitä vietiin myös jaloittelemaan lähimetsään, jossa kuulimme paikkakunnan historiasta ja nautimme luonnon rauhasta. Yrttimmumo piipahti meitä tervehtimään loppuviikosta ja ohjasi mausteyrttiseoksen ja jalkakylpy-yrttien tekoon. Siinä tarvittiin välillä järeämpiäkin aseita kun kuusenoksia silputtiin! Skippo oli leirillä varmaan itselleni kaikkien parasta, sitä pelattiin ahkerasti joka päivä, ihan jäin pelin lumoihin.

Säät suosivat meitä  – oli aurinkoista ja hankikantoa, jokunen lumimyräkkä kyllä leirin alkupäivinäkin yllätti. Kodassa saimme viihtyä vielä uudelleen, herkuteltiin niin lettukesteillä kuin myös kaakaokuppien ja vaahtokarkkien äärellä – nam! Sauna lämpesi toki myös ja avantoonkin pääsi pulahtamaan hyvin. Ruoka oli mitä parhainta ja joustavasti ajoitettu iltapala sopi hyvin kunkin aikataluun. Juhlaateria oli meille katettu kauniisti yhteiseen pöytään viimeistä iltaa varten.

Aamut aloitimme yhteisillä hartaushetkillä ja iltaisin kokoonnuimme samoissa merkeissä. Näissä hetkissä katselimme myös yhdessä otettuja valokuvia,lauloimme, kuulimme runoja, ja juttelimme niitä näitä maan ja taivaan väliltä. Pastori Ulla piti meille kaksi kertaa messun mikä vielä juhlisti leirin tunnelmaa.

Viimeistä iltaa pääsimme vielä nauttimaan saunan, avannon ja ah, niin ihanan paljun iloista  – siellä viihdyimmekikn pitkään! Juttua riitti, naurettiin, pulistiin ja polskittiin paljusta poreallas! Ilta jatkui vielä saunan takkatiloissa yhteislaulujen ja tuohus kynttilöiden luodessa tunnelmaa. Ainoa suru oli ettei liikuntarajoitteiset leiriläiset päässeet tällä kertaa alas rantasaunalle osallistumaan.

Itse sain tällä leirillä opiskelijana olla mukana, ja kyllä siihen lopputulokseen tulin että ihan tarvitsisin jatkokurssin tästä leireilystä, niin mukavaa se oli, suosittelen!

Maarit

kuvat: Markku Huhta

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s