Risti

Ristin edessä painan pään

Itsekkyys, pelko ja epätoivo;

syyllisyys

Kuulenko oikein?

Tuomio on julistettu

Olen sittenkin

-SYYTÖN

Vuosien varrella hyllylleni on kertynyt ristejä: lahjaksi saatuja, kirpputorilöytöjä, matkamuistoja. Joukossa on myös Hermannista harjoittelujakson päätteeksi saatu siellä tehty puinen risti. Uusimpana hopeasta Valamon hopeakurssilla tekemäni pieni risti, valssaamalla rosoiseksi tehty.

Yksi kokoelmani risteistä on tänään erityisesti ajankohtainen. Hylsystä tehty risti on entisten sotilaiden tekemä ja kertoo toivosta, jonka risti tuo myös sodan, hädän ja epätoivon keskelle. Maailma seuraa Ukrainan koettelemuksia, me käymme kaikki omia taisteluitamme. Hylsystä tehty risti tuo sanoman toivosta ja anteeksiantamuksesta. Syyllisyytemme on pyyhitty pois.

Risti julistaa evankeliumin sanomaa:

Jeesus rakastaa

Jeesus kuoli

Jeesus ylösnousi

PÄÄSIÄISILOA!

Anne Ijäs

(melkein teologian maisteri)

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Risti

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s