Siunaus, ”Fu”

Kiinanmerkki, joka tarkoittaa siunausta ja onnea on merkki, joka voisi hyvin kuvata Hermannin diakoniataloa. Se koostuu neljästä osasta, joista jokaisella on oma merkityksensä.

Oikealla ylhäällä on poikkiviiva, joka kuvaa kattoa, eli kotia tai paikkaa, jossa voi olla turvassa katon alla. Hermannin diakoniatalon varustamo on tällainen paikka. Asunnoton voi löytää sieltä lämpöisen, ystävällisen paikan, johon tulla ja erityisdiakonian tukiasunnosta moni löytää kodin, josta ponnistaa elämässään eteenpäin. Hermanni toivottaa tervetulleeksi jokaisen kattonsa alle, ”kotiin”.

Viivan, eli katon alla on neliö. Se kuvaa kiinalaisittain suuta, tai ihmistä. Kiinalainen sanoo: ”yksi koti, neljä suuta”, eli perheessä on neljä ihmistä. Hermannin monet ihmiset ovat myös perhe. Ihmiset tekevät Hermannista paikan, johon on hyvä tulla. Moni tapaa siellä tuttuja, saa työntekijöiltä apua, saa vapaaehtoisena olla auttamassa.

Neliön alla on toinen neliö, jonka sisällä on risti. Tämä kuvaa riisipeltoa. Riisi on kiinalaisen ruoan perusta, kuten meillä peruna. Siunaukseen ja onneen kuuluu oleellisesti ravinto. Hermannissa on tarjolla ravintoa. Sekä ruumiin, että hengen ravintoa.

Nämä kolme asiaa kuuluvat siunaukseen, onneen. Koti, ihmiset ja ravinto.

Mutta kiinanmerkissä on vielä tuo vasen puoli. Se on yksi radikaali, ja se tarkoittaa Jumalaa.

Jumala on se, joka antaa siunauksen. Ilman Jumalaa ei ole siunausta eikä onnea. Hänessä on kotimme, hän kulkee rinnallamme ja lähettää siihen myös ihmisiä, hän antaa meille tarvitsemamme ravinnon.

Olen harjoitteluni aikana kokenut ja nähnyt siunausta Hermannin erityisdiakoniatalossa. Haluan toivottaa kaikille Hermannissa oleville ja sinne tuleville:

Jumala runsaasti sinua siunatkoon!

上帝祝福你們!

Anne Ijäs

teologian yo

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s