Ei Pahe, on Hyvä ! 

​​​​​​Mistä PaHe sai alkunsa?  Paavalin seurakunta on toiminut Rohkeasti-yhdessä -strategiaprosessin puitteissa yhteistyössä lähitahojen kanssa. Yhteistyötarve diakonian saralla kasvoi merkittävästi, kun läheinen Hermannin Diakoniatalo muuttui Varustamoksi. Syntyi PaHe(Paavali-Hermanni). 

Varustamotapaamisessa keväällä 2020 havaittiin, että teemme osittain päällekkäisiä, mutta hyvin tarpeellisia toimia erityisesti matalan kynnyksen toiminnan osalta. Hermannin Diakoniatalo tarjoaisi hyvät puitteet erityisesti miestyön kehittämiselle mm. verstaalla ja kuntosalilla, joita voidaan hyödyntää. Yhteistyömalli olisi ns. win-win -tilanne molemmille osapuolille. Tämä kehittäisi alueellista asiakaspalvelua ihmisten kohtaamisessa ja päällekkästen toimintojen yhdistämisessä (hyötyruokajakelu, ihmisten tapaaminen, ryhmätoiminnat, keskusteluapu).

Keskiössä ovat syrjäytymisvaarassa olevat miehet sekä osan diakoniatoimintojen keskittäminen Hermanniin, kuten Rari- ja ruokajakelu. Projektia luotsaa diakoni Pekka Tähtinen. 


Pahe-projektin toimintaa


3-D työpaja 
käynnistyi syyskuussa ja kokoontui neljä kertaa. Voit kysyä tästä Pekalta jos haluat perehtyä asiaan. 3-D tulostinta voit käyttää sopimalla asiasta Pekan kanssa, materiaalimaksu käyttämästäsi filamentista, ei ole kovin kallista.


Puutyöpaja Hermannin varustamon verstaalla Maanantaisin alkoi 28. 9. klo 14.  Voit opetalla mm. sorvausta, kokenut sorvaaja opastaa sinua. Ilmoittaudu kuitenkin etukäteen, paikkoja on rajoitetusta, ilmottaudu spostilla tai soittamalla pekka.tahtinen@evl.fi  ;  Pekka Tähtinen 041 5470778 Voi tehdä myös muita puutöitä osaamisen mukaan. Verstas käytössä myös talon aukioloaikoina. Puutavara tekeleisiin omakustanteisesti.


Hyötyruokajako päätettiin myös yhdistää Paheen käynnistyessä, Paavalin jako siirtyi Varustamolle 6.4.21 alkaen. Pekka koordinoi jakoa ja vapaaehtoisia, joita on toiminnassa noin 15.  Toiminnat yhdistettiin ja jakopäivät ovat tällähetkellä Tiistai ja Torstai klo 14. Stadin Safka toimittaa tarvikkeet ja hävikkiterminaalin tuoma laadun parannus näkyy jaettavan tavaran määrässä ja laadussa. Heinkäkuussa kerättiin asiakaspalautetta kävijöiltä, palautteita tuli yli 50 ja lähes sataprosenttisesti palaute oli myönteistä, kielteisä ei ollut. Muutos on ollut onnistunut ja vaikuttaisi toimivan hyvin.


Digineuvonta on myös Pahe projektin osa, Pekalta voi kysyä neuvoa myös digi-asioissa ja mm. 3-D mallinnukseen- ja tulostukeen liittyen. Pekan tavoittaa varustamoilta mm. torstaisin klo 9.30-11 päivystyshuoneessa ja muutoin puhelimitse tai spostilla.


Kuntosali on myös tuttu paikka Pekalle, salilla voit käydä talon aukioloaikoina. Neuvoja saa myös kysyä, salilla on myös laitteiden käyttöön- ja liikkeiden tekemiseen opaskylttejä. 

Raha-asianeuvonta on yksi projektin osa-alue.Toiminta siirtyi vuoden 21 alusta Paavalista Varustamolle.  Vapaaehtoiset talousneuvojat ovat neuvoneet kymmeniä ihmisiä joilla on ollut vaikeuksia raha-asioiden kanssa selviämisestä ja talouden hallinnan kanssa haasteita. Varustamon koordinaattori Pekan alueesen kuuluu kuusi Helsingin seurakuntaa, joista asiakkaita tulee diakoniatyöntekijöiden lähettämänä. Lisätietoja Pekalta.


Klubi-illat ovat talossa keskiviikkosin klo 18, ohjelmallisia iltoja, illoissa promoottorina toimii Kimmo Kajos. Pullakirkon House Band harjoittelee ja tulee myös esiintymään klubilla.


Retket/leiritoiminta ja tapahtumat ovat myös listalla, seuraa ilmoittelua !  

Pekka Tähtinen

p. 0923405442, 041-5470778

Projektipäällikkö, Rari-koordinaattori

Paavalin seurakunta, Hermannin diakoniatalon varustamo

https://www.helsinginseurakunnat.fi/uutiset/pahe-paavalinjahermannindiakoniatalonprojektierityisestiheikommassaasemassaolevienmiestentavoittamiseksi ​​​​​​

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s