Kaikki on muuttunut

Kaikki on muuttunut. Tuntuu siltä, ettei mikään tule olemaan entisellään. Kirjastot, uimahallit ja muut palvelut on suljettu. Ne jotka pitävät kiinni materiaalisen maailman kuvasta, ymmärtävät, että corona koskettaa kaikkia, riippumatta varallisuudesta. Kuinka säilyttää sellaisessa olotilassa hengen rauha? Miten pysyä tasapainossa?

Olisi tärkeää, että pysymme rauhallisina, huolimatta siitä kuinka vaikea tilanteemme on. Radiossa ja televisiossa kerrotaan päivittäin negatiivisia uutisia ja luodaan pelkoa sekä epävarmuutta. Pelossa ja epävarmuudessa me olemme vastanottavaisimpia sairastumiselle.

Vaikka me olemme vakavan ja paljon murhetta ja kärsimystä aiheuttaneen asian kanssa tekemisissä niin Corona on myös saanut aikaan sen, että maapallolla on ilma puhtaampaa ja vedet ovat kirkastuneet. Maapallo saa levätä ihmisen aiheuttamasta rasituksesta. Hygienia tulee olemaan tulevaisuudessa tärkeä osa jokapäiväisessä elämässä. Ehkä meillä on tulevaisuudessa myös enemmän aikaa lukea, askarella, pysähtyä ja katsoa sisäänpäin.

1-8.huhtikuu 085

Ottakaa yhteyttä läheisin ja tuttuihin, sanokaa heille hyviä sanoja. Antakaa anteeksi ja pyytäkää anteeksi. Miettikää, miten voitte olla avuksi? Hän joka ompelee, voi tehdä hengityssuojaimia itselleen ja ystävilleen. Monissa maissa naiset ompelevat suojamia ja jakavat niitä. Käsidesiaineen voi myös valmistaa itse, netistä löytyy erilaisia ohjeita. Tsekeissä jaetaan katujenkulmilla isoista pulloista ilmaiseksi käsidesiä. Ihmisillä on omat pienet pullot mukana. Samalla saa myös ilmaisen hengityssuojan. Kaikilla ei ole varaa ostaa apteekista, koska hinnat ovat tuplaantuneet.

 

Lepo, toivo, tyytyväisyys ja kohtuullinen ilo pitävät ihmisen terveenä ja vielä toisinaan parantavat sairaatkin.

-Elias Lönnrot-

Toivon teille hyvää kevättä, rakkautta ja valoa!

Ia- Maria Haverinen

vapaaehtoistoimija

 

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s