Toisenlainen ripari

WP_20180607_10_55_54_Pro

Minulla oli suuri ilo osallistua 4.-8.6.18 kehitysvammaisille tarkoitetulle rippikoululeirille, Lärkkullan kurssikeskukseen, Karjaalle.

Omasta rippileiristä ja konfirmaatiosta on jo kulunut muutama vuosi. (34-vuotta) Osallistuin tälle Lärkkullan leirille avustajan ja ohjaajan roolissa. Toimin vajaan viikon henkilökohtaisena avustajana ja ohjaajana, sokealle nuorelle miehen alulle, joka oli saapunut leirille, tutuilta seuduilta Laukaasta, Keski-Suomesta.

Rippikoulun ohjelmarunko noudatteli hyvinkin pitkälle samoja asioita, kuten ”tavis” nuorilla. Alkujakson tapaamisia oli viisi, joissa kerättiin niitä kuuluisia allekirjoituksia osallistumisesta kirkon eri toimituksiin. Lähinnä messuihin.

Itse leirillä päivä koostui; aamuhartauksista kappelissa, oppimishetkistä luokkahuoneessa ja kirkkohetket lähellä sijainneessa Karjaan keskiaikaisessa kivikirkossa. Myös iltahartaus kuului joka päiväiseen ohjelmaan, unohtamatta illan musahetkeä, jossa kitarasäestyksellä laulettiin virsiä, hengellisiä nuorten veisuja ja ihan nykypoppia a`la Frontside Ollie/Robin.

Muokattu Lumia Selfie -sovelluksella

Majoittuminen tapahtui kahden hengen huoneissa ja ruokailut kurssikeskuksen ruokalassa.

Tottakai leirillä oli myös aikaa ulkoilla, pelailla pallopelejä ja käytiinpä keskiviikko iltana hakemassa ”mässyjä” Tokmannista. Myös torstai-illan vesipyssy ”taistelu” ja grilli-ilta oli kaikkien mieleen.

Itselleni teki suuren vaikutuksen Karjaan keskiaikainen kivikirkko, jossa siis päivittäin käytiin opiskelemassa eri kirkollisia toimituksia, laulamassa virsiä, sekä harjoittelemassa ehtoollisen ottamista vastaan.

WP_20180607_16_46_05_Pro

Lauantaina koitti suuri päivä, konfirmaatio Oulunkylän vanhalla kirkolla. Nuoret saapuivat paikalle hyvissä ajoin kuvattavaksi ja pukeutumaan alboihin. Päivän kaikki virret olivat tuttuja nuorille ja meille aikuisille, koska viisi päivää oli niitä laulettu ja opeteltu. Kaikki sujui hienosti ja kaikki paikalla olleet 120 ihmistä pääsivät todistamaan, kun kymmenen nuorta kutsuttiin seurakunnan täysivaltaiseksi jäseneksi.

WP_20180609_09_50_36_Pro

Olen elämäni aikana osallistunut kymmenille lasten ja nuorten leireille, mutta tämä leiri jättää pysyvän muiston ja kiilaa ehdottomasti ykkössijalle.

WP_20180606_11_15_22_Pro

Mukavaa kesää kaikille,

Terveisin,

suntio Mika Tammela

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s