Todellisen toimintakulttuurin muutoksen aika

Olemme median pyörityksessä – syystäkin. On varsin epämiellyttävää, kuulla kirkon työntekijän epäasiallisesta toiminnasta. Kuitenkin ajattelen, että muutos parempaan edellyttää aina tosiasioiden tunnustamista, vaikka se saattaa kauhistuttaa.

Vaikka keskustelu käy nyt kuumana piispamme toiminnan ympärillä, on hyvä, ettemme ulkoista omaa tilinteon tarvettamme hänelle tai ”niille muille”. Jokainen meistä vastaa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Meistä kukaan ei ole synnitön. Joka hetki meidän itse kunkin tulisi elää, kuten kirkon Herra on opettanut ja pyytää häneltä johdatusta, viisautta ja rakkautta. Sanamme ja tekomme kumpuavat sydämestämme, uskostamme.

Herramme kutsuu meitä uudistumaan yksilöinä ja kristillisenä yhteisönä. Hän on toivomme nyt, aina ja ikuisesti!

Katri Saarela
kuva: Katri Saarela

 

Ylistäkää Herraa, kaikki luodut!

Minä laulan sinun kunniaasi, Jumalani, kuninkaani! Minä kiitän sinun nimeäsi aina ja ikuisesti. Joka päivä minä sinua kiitän, minä ylistän sinun nimeäsi aina ja ikuisesti. Suuri on Herra, ylistettävä yli kaiken, tutkimaton hänen suuruutensa!

Sinun tekojasi ylistetään polvesta polveen, isät kertovat ihmeitäsi lapsilleen, tuovat julki sinun kirkkautesi, loistosi ja kunniasi. Minä mietiskelen sinun ihmetekojasi. Miten valtavia, miten pelottavia ovatkaan sinun tekosi, kerrottakoon niistä kaikille. Minä julistan sinun suuruuttasi. Levitköön sanoma sinun hyvyytesi runsaudesta, kiitettäköön sinun vanhurskauttasi riemuiten.

Anteeksiantava ja laupias on Herra, hän on kärsivällinen, suuri on hänen hyvyytensä. Herra on hyvä kaikille, hän armahtaa kaikkia luotujaan. Herra, sinua ylistäkööt kaikki luotusi, uskolliset palvelijasi kiittäkööt sinua! Julistakoot he valtakuntasi kunniaa, kertokoot mahtavista teoistasi. Saattakoot he ihmisten tietoon Herran väkevät teot ja hänen valtakuntansa mahdin ja loiston.

Sinun valtakuntasi on ikuinen, sinun herruutesi pysyy polvesta polveen.

Herra on luotettava kaikissa sanoissaan, uskollinen kaikissa teoissaan. Herra tukee horjuvia, maahan painetut hän nostaa jaloilleen. Kaikki katsovat odottaen sinuun, ja sinä annat heille ruoan ajallaan. Sinä avaat kätesi ja hyvyydessäsi ravitset kaiken mikä elää.

Herra on kaikessa oikeamielinen, hän on uskollinen kaikissa teoissaan. Hän on lähellä sitä, joka huutaa häntä avuksi, sitä, joka vilpittömästi kääntyy hänen puoleensa. Hän täyttää niiden pyynnöt, jotka häntä pelkäävät, hän kuulee heidän huutonsa ja auttaa heitä.  Herra suojelee niitä, jotka häntä rakastavat, mutta jumalattomista hän tekee lopun.

Ylistäköön minun suuni Herraa, hänen pyhää nimeään kiittäkööt kaikki luodut aina ja ikuisesti!

Psalmi 145

 

Lämpimin terveisin

Marita Nummelin

Johtava diakoniatyöntekijä

Erityisdiakonia

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Todellisen toimintakulttuurin muutoksen aika

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s