Seitsemän rukousta

Seitsemän teoksen sarja,  Seitsemän Rukousta / Septem Orationes , kuvaa pitkää itsetutkistelun ajanjaksoa.  Samalla myös hengen hetkessä vilahtavaa nopeampaa aamuista ja päivän hetkistä tapahtuvaa itsensä tuntemista Jumalan rakkaudessa.

Jokainen teos on aloitettu ristillä joka on Elämänpuun  struktuuriin  piiloitettu. Tie kiemurtelee jokaisen kummun halki kimaltavana ja puoleensa kutsuen . Kumpujen struktuuri kohoumineen ja syvänteineen kertoo eletyn elämän valoista ja varjoista. Totuuden kuu loistaa teoksen oikeassa yläkulmassa valaisten elämän maisemaa. Neljä kumpua kuvaavat myös syntiä. Kimaltava tie halkaisee  synninkummun , jolloin synnin olemus raukeaa ja ihminen on täydellinen juuri sellaisenaan , syntisenä, vajaavaisena, inhimillisenä ihmisenä.

Puu 2

Teos sarja alkaa mustasta Hiljaisuudesta kulkien rukouksien värien vaihtuessa kohti kultaista Ylistystä joka on teos-sarjan Jumal taulu. Samalla teokset kuvaavat Jeesuksen pääsiäisen sanomaa kärsimyksestä kuolemaan , hiljaisuuteen ja ylösnousemukseen

Seitsemän rukousta Septem Orationes- näyttely on Hermannin diakoniatalossa, Hämeentie 73, esillä 10.- 30.4.2017. Avoinna talon aukioloaikoina. Pidän Sielun ja mielen ruokaa- runoillan Hermannin diakoniatalolla ma 24.4 klo 18. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita!

Nelimarkka

Hiljaa kiitollisena
Marketta Nelimarkka

 

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s