Hermannin salilla kuntoon!

timo-punttisalilla-tammikuu-2017-024

Minua pyydettiin kirjoittamaan jotain liikunnasta ja sen vaikutuksista ihmisen arkeen ja kaikkeen mahdolliseen elämässä. Itse olen ollut urheilun puremana jo pienestä alkaen ja urheilu, liikunta on kuulunut elämääni aina.

Pienenä olin mukana aina kaikissa mahdollisissa pihapelissä ja koulun myötä liityin sekä lätkä- että fudisjoukkueisiin. Lätkä jatkui pitkälle aikuisikään suht totisena ja futis hyvänä kakkoslajina.

Ilman loukkaantumisia en selvinnyt urheilussa. Kolmekymppisenä kolmas pahempi loukkaantuminen haihdutti haaveet näissä lajeissa. Siinä vaiheessa alkoi kiinnostus lisääntymään voimaharjoittelua kohtaan, tosin myös muut pallolajit lisääntyi valikoimissa. Kuten myös juoksulenkit, jotka olivat ehkä helpointa pitää harjoitussuunnitelmissa mukana. Siinähän nyt ei tarvitse kuin hyvät lenkkarit ja puhtaat säähän sopivat verkkarit.

Lentopallossa pahasti repeämä polvi avasi lopullisesti kiinnostuksen opiskella liikunta- alaa, ravinto-oppeineen ja varsinkin kuntoutuspuoli kiinnosti minua kovasti. Sainkin olla mukana eri lajien valmentajien kursseilla, jotka yhdistettynä omaan urheilutaustaan, mahdollistivat pääsyn heti koulutuksen jälkeen eri lajien ja kuntosalien urheilijoiden kanssa työskentelemään.

Olen ollut töissä eri ammateissa, ja nyt taas pitkästä aikaa olen päässyt takaisin työskentelemään liikunnan parissa Hermannin diakonitalon kuntosalille. Täällä meillä on eri tasoilta lähteviä kuntoilijoita, mutta pääasia on, että jokainen tekee itselle sopivalla kuntoilutasolla mielekästä ja omiin tavoitteisiin sopivaa kuntoilua. Kävijämäärä on kasvanut yllättävän hyvin tämän vuoden puolella, ja on ilo aina huomata miten suht pieneen saliin saadaan kuitenkin soviteltua jokaiselle oma laite tai paino, jotta treeni sujuu mukavasti. Yhdessä tekeminen on kivempaa kuin yksin puurtaminen. Nyt me saatiin vähän esimakua jo kahvakuulatreeneistä. Iloisen väriset kuulat olivat heti käytössä ja innostus suuri. Joten jos tavoitteet ovat voimanlisäyksessä, kestävyyden tai/ja yleisen kehon hyvinvoinnissa, niin meillä saat varmasti hyvän alkupaketin tai vaikka vähän pidemmällekin.

timo-punttisalilla-tammikuu-2017-034

 

Tervetuloa salille! Olen paikalla ohjaamassa ma, ti ja to klo 9-12.

Terveisin,

Timo

Hermannin saliohjaaja

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Hermannin salilla kuntoon!

  1. Kiitos Timo kun olet. ”Mens sana in corpore sano” Terve sielu terveessä ruumiissa sanoivat jo muinaiset roomalaiset. Pidetään itsestämme huolta niin kehosta kuin mielestä. terv
    matti nokela

    Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s