Pullakirkon ehtoollisleivän tarina

Ehtoollinen on kristittyjen pyhä ateria. Pyhitetty leipä ja viini ovat Kristuksen todellinen ruumis ja veri jotka ovat puolestamme annettu ja vuodatettu.

”Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?

Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä. ”(1. Kor. 10:16)

ehtoollisleipä

Hermannin diakoniatalon viikko-ohjelman aloittaa joka sunnuntainen Pullakirkko.  Diakoniatalon työntekijät kokevat Pullakirkon ja sen seurakunnan todella erityislaatuisena ja rakkaana. Halusimme vahvistaa entisestään tuota yhteyttä, jonka sunnuntaina voi kirkkosalissamme kokea.

Ehtoollista vietetään Jeesuksen muistoksi. Kun me Kristukseen luottaen otamme vastaan leivän ja viinin, se on hengellinen ateria, joka yhdistää meidät Kristukseen ja lisää meissä rakkautta lähimmäisiimme. Tuo rakkaus lähimmäiseen näkyy ja tuntuu Pullakirkossa. Mietimme miten voisimme vielä lisätä seurakuntamme yhteyttä, kunnes HEUREKA – ajattelimme, että voisimme valmistaa itse oman ehtoollisleipämme. Näin ollen ehtoollisyhteys syvenee kun Pekka-pappi murtaa yhteisesti tehdyn leivän  seurakuntalaisten nautittavaksi.

Leivän teko

Meillä on Hermannin diakoniatalossa osaavia ja taitavia vapaaehtoistyöntekijöitä. Tästä joukosta löytyi myös meidän ehtoollisleivän tekijä Raija.

Raija tykkää leipoa ja tehdä ruokaa, joten ehtoollisleivän tekeminen on hänelle mukavaa vaihtelua vapaaehtoisentyöntekijän askareisiin Hermannin diakoniatalolla.

Leivän teon yhteydessä Raija toteaa; ”Monelta jäisi kirkossa käyminen kokonaan pois ilman Pullakirkkoa. Tänne on kiva tulla kun samalla tapaa ystäviä. Tämä on matalankynnyksen paikka, jokainen voi tulla omana itsenään”.

Raijan mielestä; ”Itse tehdystä ehtoollisleivästä tulee kodikas olo”.

Pullakirkon ehtoollismessua vietetään aina joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai klo 10.00. Seuraavan kerran ehtoollista vietetään 5.6 Pekka-papin ja kanttori Laura Viherpuun toimittamana.

Sinä olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Pekka ja ehtoollinen

Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: Ottakaa ja syökää, tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää se minun muistokseni. Samoin hän otti maljan, kiitti ja sanoi: Ottakaa ja juokaa tästä, te kaikki. Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne syntien anteeksiantamiseksi. Niin usein kuin te siitä juotte, tehkää se minun muistokseni.

Ulla Hännikäinen

Asuttamistoiminnan koordinaattori

Erityisdiakonia

 

 

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s