Kahden Simojoen sävähdyttävät kannanotot

Tyhjä hauta

Pääsiäispyhät ovat takana. Mämmiä ja lampaanpaistia löytyy yhä alennuksella kauppojen kylmäsäilytysaltaissa. Mediassa pääsiäistä markkinoitiin kauppojen pidentyneillä aukioloajoilla ja ruokajuhlana. Monille ekstrapyhät ovat yhtä piinaa, eräs keski-ikäinen mies kertoi vihaavansa joulun ja pääsiäisen pitkiä pyhiä. Toisille pyhät on mahdollisuus viettää vähän pidempää vapaata, tavata ystäviä ja omaisia- matkustaa.

Pääsiäisen ilosanoma ei synny kauppojen aukioloaikoja pidentämällä, herkkuja syöden ja hälinää lisäämällä. Ei ainakaan minulle. Nautin hiljaisuudesta ja kiireettömyydestä, levosta ja syventymisestä elämän ytimeen. Pääsiäisajan riemullisena ja yhä sytyttävänä on soinut Pekka Simojoen sanoittama ja säveltämä Hän ei ole enää täällä-laulu. Hän osannut kiteyttää perusasiat kauniiseen kokonaisuuteen, joka säväyttää minua yhä uudelleen.

Toisen Simojoen, A-klinikkasäätiön johtavan ylilääkärin Kaarlo Simojoen haastattelu (HS 31.3.16) niin ikään ilahdutti. On tärkeätä, että hän jaksaa pitää esillä kansaamme vaivaavaa päihteiden liikakäyttöä ja siitä johtuvia moninaisia ongelmia. Minusta on vastuutonta, että samalla kun hallitus leikkaa monin tavoin samalla se löysää alkoholipolitiikassa teollisuuden ja kaupan hyväksi. Ihmisten hyvinvointia ei pidä uhrata ahneuden alttarille.

Pääsiäisaamu mullisti Jeesuksen seuraajien elämän. He todistivat, kuinka Jeesuksen hautakammion suuri kivi oli vieritetty sivuun. Jeesuksen seuraajien tielle tulleet esteet, jopa vuoren korkuiset, ovat siirrettävissä. Viimeinenkään, lopulliselta tuntuva este, kuolema ei sekään pidättele. Vapahtaja avasi tien iankaikkiseen elämään!

Ylösnousemususko antaa meille rohkeutta elää ja kohdata ajan haasteet. Vaikka olemmekin usein voimattomia pientenkin esteiden edessä, meidän ei tarvitse lannistua ja lamaantua. Saamme pyytää apua Vapahtajaltamme.

Suomen pelastus ei ole viime kädessä taloudellisessa nousussa, teollisuuden ja viennin elpymisessä.  Tarvitsemme lääkettä ahneutta ja itsekkyyttä vastaan. Pieniä ja haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä ei pidä unohtaa. Tarvitsemme Pääsiäisen ilosanomaa. Vapahtajamme voi muuttaa meitä, Hän voi muuttaa kansaamme.

https://www.youtube.com/watch?v=XrXsG27Ge84

 

Marita Nummelin

Johtava diakoniatyöntekijä

Erityisdiakonia

 

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Kahden Simojoen sävähdyttävät kannanotot

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s