Tarpoilan tielle voi jälleen astua!

Vastuunkantajat r.y. on erityisdiakonian lapsi. 1980-luvun puolessa välissä joukko erityisdiakonian työntekijöitä ja katulähetysaktiiveja rupesivat miettimään mahdollisuutta kantaa oma kortensa kekoon päihdeongelmien hoitamisessa. Syntyi kristillinen yhdistys, jonka arvopohjana on usko kolmiyhteiseen Jumalaan ja joka pyrkii kantamaan vastuuta päihdeongelmiin ajautuneista lähimmäisistä.

Yhdistyksessä olevat vastuunkantajatTarpoila tekivät sinnikästä työtä tavoitteensa eteen. Esikoista saatiin vielä odotella, kuten kuuluukin, mutta se syntyi 1990 kun yhdistys avasi Kuntoutuskoti Tarpoilan Sipooseen. Tarpoila on ollut isolle joukolle nykyisistäkin pullakirkon kävijöistä käännekohta elämän suunnan muutoksessa, raittiuden saavuttamisessa sekä Jumalaan turvaavan arvopohjan syntymisessä.

kirppari kadultaTarpoila sai perheenlisäystä 2000-luvun alkupuolella, kun sisarus Kirpputori avattiin. Kirppari toimii edelleen osoitteessa, Hämeentie 75. Kirpputorin tuotto kanavoituu Vastuunkantajien työn tukemiseen. Kirpputori tarjoaa myös mielekästä toimintaa Tarpoilan kuntoutujille.

Pitkään oli Tarpoilan yhtenä kutsulauseena, ”Astu Tarpoilan tielle”. Ajatusta tiestä käytetään usein vertauskuvana elämästä. Tie harvoinkaan kulkee suoraan vaan mutkitellen. Tiellä kuljetaan joskus harhaan ja eksytään, tämän ovat monet Tarpoilan kuntoutujat saaneet kokea. Vastuunkantajat lapsineen on vuosien varrella itsenäistynyt. Erityisdiakonian ja Vastuunkantajien suhde on nykyisellään muuttunut läheiseksi yhteistyö kumppanuudeksi, jolla on historiansa kautta vahva pohja. Myös Tarpoila on joutunut kulkemaan tietään monien mutkien kautta. Vastoinkäymisiltäkään ei ole vältytty.

Kasvuun kuuluvat aina kriisit ja kentiesTarpoila ulkoa 2 pahimmassa kriisissä Vastuunkantajat olivat kuluvan vuoden alkupuolella, jolloin Tarpoilan toiminta jouduttiin lakkauttamaan Sipoossa vaikean taloudellisen tilanteen seurauksena. Kriiseissä on aina ainekset myös uuteen. Nyt uutta aikaa rakennetaan uusissa tiloissa, kun kuntoutuskoti Tarpoila avautui asiakkaille 1.9.2015 Helsingin Myllypurossa. Tarpoilan tielle voi siis jälleen astua. Tähän uuteen aikaan kuljetaan nöyrin ja luottavaisin mielin, uskoen siihen, että:

”Tie valmis on, ja päässä sen

vastaus löytyy ikuinen,

ja kerran ehjä ihminen

ylistää tietä Kristuksen.”

www.vastuunkantajat.fi

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s