Miten tänään söit?

Se, että on saanut läheltä nähdä, kuinka arvokasta on jakaa hyötyruokaa kohdennetusti, kun tietää että kaikki hyötyruoka, jonka ihminen ottaa, se myös oikeasti sitä tarvitsee. Mutta se on vielä mahtavampaa, kun ihmisen kanssa keskustelee täydentävästä ruoka-avusta. Suorastaan näkee sen kiitollisuuden määrän ihmisen silmistä, se huojentaa. Samalla myös surettaa, valtava tarve, joka ympäri Suomea on kasvussa. Enkä usko, että tuhannet ihmiset ovat epäonnistuneet. Vaan jokin muu on vialla. Olisiko jossain korjattavaa?

Olen itse vähään tyytyväinen, ja aina on ruokaa ollut, vaikkakin olen elänyt myös elämää, jolloin oli saatava enemmän juodakseen, eikä syömisellä ollut niin väliä. Mutta nämä ihmiset, joita viikoittain tapaan Hermannin valinnan diakonisella kaupalla, tarvitsevat oikeasti sen ruoka-avun mitä pystymme antamaan.

Miten sitten kasvavan tarpeen voisi tyydyttää? Mieleeni ensimmäiseksi tulee, että enemmän tämänlaisia diakonisia kauppoja ympäri Suomen. Tehdään hävikistä hyvikkiä. Vältytään tilanteilta ojentaa se 25€ lahjakortti lähikauppaan, tai ainakin vähennetään sitä ja kohdataan ihminen ihmisenä. Keskustellaan asioista, syvennytään ongelmiin ja yritetään ratkaista ne. Ohjataan ja opastetaan kerran viikossa 3kk ajan. Sitä minä nykyään teen.

Omasta kokemuksesta Hermannin valinnassa voin kertoa, että se on se mitä pienillä resursseilla voidaan tehdä ihmisten hyväksi ja nähdä että vaikutukset ovat suuret.

Maailma ja tilanteet muuttuvat, niihin pitää yrittää vastata. Minä vaan niin toivoisin, että minulla olisi Suomen turhin työ.

Petri Valkoma

Hermannin Valinta

puh. 050 523 0614

Jätä kommentti