Yhteistyössä on voimaa

Kuluneen vajaan kolmen vuoden aikana on Hermannin diakoniatalon kirkkosalilla ollut käyttöä myös öisin. Sinne on joka yö levitetty 30 patjaa päihteetöntä hätämajoitusta tarvitseville ihmisille.Osa heistä on sisään päästyään käynyt suoraan nukkumaan, mutta suurin osa on käynyt ensin vapaaehtoisten ja työntekijöiden valmistamalla iltapalalla. Tee ja voileivät ovat olleet joka ilta hyvin kysyttyjä. 

Päihteettömällä hätämajoituksella on ollut selkeä tarve ja sen käyttäjäkunta on ollut hyvin monimuotoinen. Yöpymisiä on ollut yhteensä yli 25 000 ja koko toiminnan ajalta laskettu käyttöaste on ollut noin 86%. Hätämajoittujia on ollut noin 80:sta eri maasta, joista EU-alueen sisältä tulleita 41%, EU:n ulkopuolelta saapuneita 30% ja suomalaisia 29%. Naisten osuus hätämajoittujista on ollut noin 25%, mikä on esimerkiksi asunnottomuustilastoihin verrattuna huolestuttavan suuri luku. 

Tunnelma hätämajoituksessa on tavallisesti ollut hyvin rauhallinen. Kirkon tiloissa järjestetty hätämajoitus on koettu turvalliseksi. On ollut hyvin tärkeää, että Hermannin diakoniatalon monet eri palvelut ovat olleet päivisin helposti saatavilla. Näin hätämajoituksessa on öisin voitu keskittyä vain akuuteimpiin ongelmiin ja muita asioita on ollut mahdollista hoitaa Hermannin diakoniatalon oman henkilökunnan kanssa päivisin. Haluan tässä samalla lämpimästi kiittää koko Hermannin diakoniatalon upeaa henkilökuntaa. Yhteistyön tekeminen kaikkiin ihmisiin lämpimästi suhtautuvien ammattilaisten kanssa on ollut hieno kokemus. Myös Helsingin kaupungin ja monien muidenkin eri toimijoiden kanssa on tehty erittäin hyvää yhteistyötä.

Vaikka hätämajoitustoiminta Hermannin diakoniatalossa on päättynytkin, niin Helsingin kaupunki on ollut toimelias ja järjestää hätämajoitusta jatkossa Helsingin diakonissalaitoksen kanssa. Hätämajoitusta tarvitseville ihmisille löytyy siis jatkossakin turvallinen yöpymispaikka. 

Jouni Widell

toiminnanjohtaja / Vivo ry
20191202_184432
Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Yhteistyössä on voimaa

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s