Tee neljä hyvää tekoa

Kansalaisareena on käynnistänyt kilpailun, jonka ajatuksena on tehdä hyviä tekoja, jotka ilahduttavat ja ovat hyväksi muille ihmisille, lähiyhteisölle tai ympäristölle.

Kansalaisareenan sivuilla ohjeistetaan seuraavasti: ”Tee neljä hyvää tekoa ja kirjoita ne ylös. Ota kirjoittamistasi teoista kuva ja jaa kuva Instagramissa #jeesaantee4. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kuvan osoitteeseen jeesaan.nuoret@gmail.com. Kilpailun osallistumisaika on 26.2.-11.3.2018.”

Lue tarkemmat osallistumisohjeet tästä linkistä.

Mitä sinä voisit tehdä? Millaisilla pienillä teoilla naapuri ilahtuu, kanssamatkustajan päivä pelastuu tai kiireinen äiti saa hetkeksi hengähtää? Ulkoiluttaisitko flunssaa potevan naapurin koiraa, auttaisitko bussin leimauslaitteen kanssa ihmettelevää vanhusta vai veisitkö tutut lapset pulkkamäkeen?

Vai tuliko keitettyä iso kattila hernesoppaa? Riittäisikö siitä muillekin?

Ilahtuisiko isovanhempi, kun ihan vaan istahtaisit hänen kanssaan katsomaan TV:n iltauutisia?

Maailman parantaminen lähtee meistä itsestämme. Voimme aloittaa aivan pienillä teoilla ja huomata kuinka ne saavat hyvää aikaan sekä itsessämme että toisissa. Ystävällinen katse, pieni hymy, oven auki pitäminen toiselle, tavaroiden kierrättäminen niitä tarvitseville.

Luukkaan evankeliumin mukaan Jeesus kehottaa meitä: ”Ja niin kuin te tahdotte ihmisten teille tekevän, niin tehkää tekin heille.” sekä ”Vaan rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää ja lainatkaa, toivomatta saavanne mitään takaisin; niin teidän palkkanne on oleva suuri, ja te tulette Korkeimman lapsiksi, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille.” Luuk. 6: 31 ja 35

 

Hanna Lipasti-Raulus

Kirjoittaja työskentelee vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina Kirkko Helsingissä yhteisessä seurakuntatyössä.

Hanna Lipasti-Raulus, valokuva
kuva: Hanna Lipasti-Raulus
Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s