KEVÄTLEIRILLÄ MIEHET VÄÄNTÄÄ JA NAISET KORISTAA

Joskus on hyvä päästä kotoa pois ja katkaista arki. Luonnon helmassa sielu lepää! ”Täällä on mukava porukka ja ihmiset tulevat toimeen keskenään.” Totesi eräs leiriläinen kommentoidessaan erityisdiakonian jo perinteeksi muodostunutta kevätleiriä Kotorannan leirikeskuksessa. Osa leiriläisistä oli osallistut leirille jo useampana vuotena ja moni osallistuja kommentoikin, että olisi mahtavaa jos leiri voitaisiin järjestää useammin. Leiriläisten ikähaarukka vaihteli ja vanhin osallistuja oli yli 90- vuotias. Vanhemmat osallistujat kiittelivät muiden leiriläisten huomaavaisuudesta: ”Ihanaa, kun maltetaan odottaa meitä vanhempiakin, vaikka kävely onkin hitaampaa. Kiroiluakaan ei kuulu ja huolenpito on hyvää.”

Kotorannan leiri, huhtikuu 2017 003

Viisi päiväisellä leirillä kokeiltiin innokkaasti myös joillekin leiriläisille täysin uusia aktiviteetteja. Frisbee-golf ja mölkky olivat suosittuja ulkoaktiviteetteja. Leikkimielisissä olympialaisissa korostui ryhmähenki ja yhdessä tekeminen. Myös perinteinen bingo, karaoke ja kotakahvittelu tikkupullan kera mahtuivat leiriohjelmaan. ”Vanhempien osallistujien asenteesta on kyllä oppiminen. Hieno nähdä, kuinka he osallistuvat aktiivisesti ja rohkeasta uusiinkin juttuihin.” totesi leirin ohjaaja innokkaasti.

”Mahtavan aktiivinen ja ahkera porukka! Tässä yhdistyy voima ja näppäryys!” Kommentoi vapaaehtoistyöntekijä koruaskartelua. Yhteistyö oli todella tarpeen, sillä hevosen kengitykseen tarkoitettujen naulojen vääntämiseen tarvittiin voimaa. Siinä miehet saivatkin sitten vääntää naama punaisena. Naisten tehtävän oli askarrella väännetystä naulasta koru. Itse ajattelin tehdä omin pikku kätösin koko korun alusta loppuun, myös vääntämisen, mutta jouduin luovuttamaan ja pyytämään avukseni todellista lihasvoimaa. Yhteistyöllä saatiin aikaan persoonallisia, kauniita taidonnäytteitä.

Kotorannan leiri, huhtikuu 2017 069

Myös yhteiset keskusteluhetket koettiin mieluisiksi ” Täällä on aktiviteettiä juuri sopivasti, mutta silti aikaa myös rentoutua ja keskustella.” ”On kiva olla täällä, juuri näiden ihmisten kanssa ja on kiva nähdä myös vanhoja leirituttuja.” Leiriläiset kommentoivat.

Vaikka aurinko oli välillä pilven takana, se ei luonnossa liikkumista haitannut. Sauna ja palju olivat myös kovasti odotettuja aktiviteetteja. Rohkeimmat uskaltautuivat heittämään avannossa pois talviturkinkin!

Kotorannan leiri, huhtikuu 2017 122

Kotorannan leirikeskus sai erityisen hyvää palautetta ruoasta. Siitä puhuttiin jo ennen leirin alkua, eikä maittava säännöllinen ja terveellinen ruoka pettänyt tälläkään kertaa. Leiriläiset kiittävät myös hyvästä ohjauksesta ja lämpimästä ilmapiiristä.

Kotorannan leiri, huhtikuu 2017 025

Oli mahtavaa päästä opiskelijana mukaan leirille. Erityisesti mieleen jäivät aamuin ja illoin järjestettävät hartaudet, sekä Raamattu-piiri, missä päästiin pureutumaan pääsiäisen tapahtumiin ja ristin kuolemaan. Osallistujat kommentoivat ja esittivät kysymyksiä rohkeasti luottamuksen ilmapiirissä. Itselle jäi todella kiitollinen olo kaikin puolin! Leirillä sai ravintoa sielu sekä ruumis.

 

”Tätä pitäisi tehdä kaupungissakin! Ulkoilla, pelailla ja viettää aikaa hyvässä seurassa!” Tämä leiriläisen lausuma kommentti jäi mietityttämään minua. Niinpä, miksipä ei?

Aurinkoista kevättä!

Terveisin; kiitollinen sosionomi-diakoni opiskelija Sini Seppänen

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s