Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun?

Ihmisen osa on huolehtia päivittäisistä tarpeistaan ja elämisen edellytyksistä. Se käy rutiinin omaisesti, ilman sen kummempaa miettimistä. Aikuistumisen myötä olemme siihen oppineet. Hyvin toimeentulevalla ja terveelle päivittäisten tarpeiden tyydyttäminen ei tuota huolta, ehkä kyse onkin enemmän mielihyvästä ja nautinnosta – on varaa panostaa omien mieltymysten mukaiseen elämäntapaan, syödä, pukeutua, asua ja viettää vapaa-aikaa.

Samaan aikaan on suuri joukko ihmisiä, jotka joutuvat venyttämään eurojaan kuukaudesta toiseen. Ruokatrendien sijasta on miettivä, miten syötävää riittää myös loppukuussa. Rahaa ei käytetä uusiin sisustustyyleihin saatikka suurempiin hankintoihin.  Pitää ostaa harkiten  ja varautua yllättäviin menoihin- jos pesukone tai jääkaappi hajoaa…mistä rahat välttämättömiin asumismenoihin.

Yhä enemmän on vanhuksia, joilta on kadonnut toimintakyky. Ajatus ei enää riitä edes huolehtimiseen. Kotinsa ja yksinäisyytensä vankeina heidän tulee selvitä riittämättömän avun turvin. Muistisairaita ja muita avuttomia vanhuksia halutaan pitää kotona, vaikka heidän selviytymiskykynsä on samaa tasoa kuin alle kouluikäisen. Lastensuojelu kauhistuisi, jos alaikäinen asuisi yksin.  Avuttomien vanhusten yksinasumista sen sijaan suositaan. Laitoshoito on liian kallista!

Kädet, Myötätunto, Apua, Vanha, Hoito

Jumalan sydämellä, hänen rakkautensa kohteena on jokainen ihminen. Hän tuntee huolemme, hän on elänyt ihmisen elämän – Jeesus on tullut veljeksemme. Hän on kiinnostunut meistä ja koko elämästämme. Tänä vuonna 2017 haluan ottaa vastaan Jumalan avun ja rakkauden, jota hän tahtomalla tahtoo vuodattaa. Tahdon elää sitä elämää, jonka Jumala on minulle lahjaksi antanut.

Uskon, että Jumalan yltäkylläinen rakkaus antaa ilon ja toivon monella tavalla Hermannin diakoniatalon kävijöille. Rukoukseni on, että saamme elää sellaista elämää, jonka Jumalan Pyhä Henki vaikuttaa. Sellaista, että tiedämme mistä apu tulee tavalla ja toisella. Tiedämme, ettei Jumala koskaan kiellä apuaan siltä, joka hänen puoleensa kääntyy.

Erityisdiakonian vuosi alkaa uusien työntekijöiden rekrytoinnilla – pastorin, projektityöntekijän ja suntion avoimet virat tullaan täyttämään kevään kuluessa. Uutta on myös käynnistyvä kolmivuotinen Ristin suojassa-projekti paperittomien ja vastaavassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi ja tukemiseksi.

Beach, Pari, Ystäville, Pari Ranta, Mies

Kaikessa saamme pyytää apua, tuke, johdatusta ja varjelusta ylhäältä. Tänäkin vuonna Herramme Jeesus Kristus on kanssamme Pyhän Henkensä kautta.

Toivotan sinulle Jumalan siunaamaa vuotta 2017

Marita Nummelin

Johtava diakoniatyöntekijä

Erityisdiakonia

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun?

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s