Vapaaehtoistoimijoita Hermannin diakoniatalossa

Hermannin diakoniatalo, elokuu 2016 013Hermannin diakoniatalossa työskentelee useita kymmeniä vapaaehtoistoimijoita. Osa tulee useita kertoja viikossa, osa tulee harvemmin. Pyrimme siihen, että kukin löytää moninaisista tehtävistä mieleisensä omien vahvuuksiensa ja taitojensa mukaisesti.

 ”Olen Taiwanista kotoisin. Täällä teen työtä keittiössä. Kaikenlaista, katan pöytiä, siivoan, jaan ruokaa ja autan ruokailussa ihmisiä. Mutta ei ruuanlaittoa, se ei ole minun juttu. Minulla on onnea, että tulin tänne. Saa itse hyvän mielen kun auttaa muita”. Shirley

 ”Oon tehnyt kaikenlaista mitä on ollut. Vuodesta 1986 lähtien olen ollut seurakunnan toiminnassa ja työssä mukana. Olin jo Annankadulla mukana. Pullakirkoissa keitin kahvia, leirejä olin vetämässä monta vuotta. Vahtimestarin tehtäviä tein Annankadulla ja siellä tuli tää ruokailu mukaan toimintaan. Annankadulla piti enemmän katsoa ihmisten perään, Hermannissa on rauhallisemmat ruokailut. Täällä toimin rahastajana. Autohommia en oo tehnyt, katos kun ei ole sitä ajolupaa”. Heikki

”Joka hakee jotain elämänsisältöä, niin täältä löytää. Varsinkin jos hakee hengellisyyttä. Jos hakee uskoa itselleen, niin silloin tämä on oikea paikka. Jos haluaa saada Jumalan sanaa, täältä löytää. Tää yhteisöllisyys antaa sisältöä ja voimaa tulevaisuuteen”. Heikki

”Hempaksi voi puhutella. Mä aloitin vuonna 1979 seurakunnan vapaaehtoisena Annankadulla. Kaikkea keittiöhommaa teen. Mieluiten tiskihommia. Tykkään kun on tekemistä paljon. Ajatten, että teen tätä ajankuluksi. Mä tykkään tästä työstä. Ja saan hyvän mielen itelle”. Heimo

”En edes muista kauanko olen täällä ollut. Kuusi vuotta veikkaisin. Verstaalla sähläilen. Kaikki verstashommat onnistuu: maalaaminen, kunnostus, entisöinti. Sen mä osaan. Lempihommaa on kotona kissan vieressä makoilu. Mulla on sekarotuinen Ho Tsi Minh- niminen kissa kotona. Se on 12- vuotias tyttökissa”. Olli

Jos sinua kiinnostaa vapaaehtoistoiminta Hermannin diakoniatalolla, ota yhteys: diakoni Pirjo Suomi, pirjo.suomi@evl.fi , puh. 09 2340 2570 tai keittiö- suntio Keijo Heikkinen, keijo.heikkinen@evl.fi , puh 09 2340 2573.

Tai käy katsomassa löytyisikö sinulle vapaaehtoistöitä kokoavalta sivulta juuri sinulle sopivaa:

https://www.vapaaehtoistyo.fi/

 

 

 

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Vapaaehtoistoimijoita Hermannin diakoniatalossa

  1. Armas Merisalmi

    Olen yhdessä toiminut vapaaehtoistoimijana Hermannin Diakoniatalossa Shirlyn, ( kirpputori Vastuunkantajat ry ) Heimon, Heikin ja Ollin kanssa. Heidän kanssaan on helppo vaihtaa kuulumisia, keskustella, työskennellä ja kehitellä asioita. Yhdessäolo ja toistensa tukeminen rikastuttaa sekä antaa onnistumisen tunteita.

    Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s