Muutoksessa

Aikakauttamme hyvin kuvaava sana on muutos. Muutokset vyöryvät monella tasolla ja koskettavat yksilöä, perheitä, yhteisöjä, yhteiskuntaa ja koko maailmaa. Muutoksia on havaittavissa luonnossa mm ilmastonlämpenemisessä. Muutokset, jotka tulevat itsemme ulkopuolelta, saattavat tuntua uhkaavilta ja pelottaviltakin. Muutokset, joihin itse emme voi vaikuttaa, voivat myös lamaannuttaa ja syrjäyttää meidät välinpitämättömyyteen ja osattomuuteen. Monen meistä on vaikeata ja jopa mahdotonta pysyä huimassa muutosvauhdissa.

Helsingin seurakuntayhtymässä on käynnissä myös vahva muutokseen tähtäävä prosessi. Haemme muutosta, jotta valitsemamme strategia toteutuisi tehokkaasti resurssien niukkenemisesta huolimatta. Niin tarpeellista kuin onkin miettiä uusia toimintatapoja ja uudistaa osin toimimattomia rakenteita, tärkein ei saa unohtua. Tarvitsemme jatkuvaa hengellistä uudistumista. Tarvitsemme kirkkoa jossa Pyhällä Hengellä on tilaa toimia.

Kristuksen seuraajille on varattuna valtavat resurssit myös muutosvaiheiden kohtaamiseen ja niissä elämiseen. Meidän ei tarvitse pähkäillä vain oman ymmärryksemme varassa tai sen varassa, mitkä ovat voimavaramme ja osaamisemme.

Nyt jos koskaan meidän on aika ankkuroida uskomme ja toivomme pysyvään ja kestävään – Kolmiyhteiseen Jumalaan – Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Hän on luvannut olla kanssamme joka päivä ja ohjata meidän ajatuksiamme, sanojamme ja tekojamme. Meidän ei tarvitse hätääntyä eikä pelätä. Jeesus Kristus, kirkon Herra on totisesti omiensa kanssa ja hänellä on siunatun muutoksen avaimet.

Muutos, jonka Jumala haluaa tehdä, alkaa omasta itsestämme. Muutoksen suunnan määrittelee Jumalan Sana. Se ei ole vähempää kuin tulla Kristuksen kaltaiseksi. Kun tämän muutostavoitteen otamme vakavasti, todennäköisesti intomme toisten virheiden tonkimiseen laantuu ja joudumme kohtaamaan raadollisen, syntisen itsemme. Älä menetä toivoasi! Etsi Herraa!

Rukous, Jumalan läsnäolon ja johdatuksen aktiivinen etsiminen on meidän jokaisen ulottuvillamme. Rukoilemiseen emme tarvitse rahaa emmekä minkäänlaisia älylaitteita emmekä nettiyhteyksiä, mutta tarvitsemme aikaa. Jumala on läsnä. Hän odottaa meitä – kuulee ja ymmärtää. Hän myös puhuu meille. Rukoillaan sydämen herkkyyttä kuulla häntä, ja tahtoa ja rohkeutta elää hänen johdattaminaan. Uutta luova Jumala auttaa meitä uuden luomisessa.

Kynttilat2

Marita Nummelin

Johtava diakoniatyöntekijä

Erityisdiakonia

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Muutoksessa

  1. mauno virtanen

    ED on kun kotiin tulis käyn melkousen ja vastaanotto on aina yhtä hyvä oli tilanne mikä hyvänsä itselläni aina löytyy tukija ja kuuntelia, alakerrasta lättien suntioiden vastaanotto on jo hyvä aina naurussa suin tervehtii ja raput ylös tilanne on sama

    Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s