Lähimmäiseltä toiselle

Hermannin diakoniatalolle on tullut kyselyitä koskien miten voi auttaa lähimmäisiä: Otetaanko täällä vastaan lahjoitusvaatteita? Voiko Hermannissa tehdä vapaaehtoistyötä? Vastaus lyhyesti: kyllä ja kyllä.

Seuraavassa kolme talon työntekijää vastaa lähemmin:

 

”Hermannin diakoniatalossa otetaan vastaan ja jaetaan tarvitseville lahjoitusvaatteita ympäri vuoden. Vaateavussa pätee vanha torikauppiaan lause; ”Kysynnän ja tarjonnan on kohdattava” Top5 kysytyimmät ja eniten kiertoon lähtevät vaatteet ja asusteet, mistä on tarvetta jatkuvasti;

Miesten talvikengät, talvitakit, villapaidat, farkut ja alusvaatteet. Reput ja laukut ovat myös kysyttyjen asusteiden kärkipäässä”.

Mika Tammela

suntio

puh. 09 2340 2016 tai mika.tammela@evl.fi

 

”Hermannin Diakoniataloon voi tulla ihan vaan käymään ja oleilemaan ja nauttimaan talon tarjonnasta, mutta Hermannin Diakoniatalo Hämeentie 73.ssa tarjoaa myös monia mahdollisuuksia tehdä ja toteuttaa vapaaehtoistyötä lähimmäisen avuksi. 

Kutsun Sinua, tämän blogin lukija, mikäli etsit yksittäistä tehtävää tai pitkäkestoisempaa vapaaehtoistyön toimintaa, ota yhteyttä Hermannin Diakoniataloon. Tule sisään, kynnys on matala! Jutellaan lisää Sinun toiveistasi vapaaehtoistyön tehtävissä.” 

Pirjo Suomi

diakoni, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

puh. 09 2340 2570 tai pirjo.suomi@evl.fi

 

 

”Monikulttuurinen päiväkeskus avaa ovensa lokakuun alusta lähtien Hermannin diakoniatalon viereisessä tilassa. Sinne voi pistäytyä tutustumaan tiistaista perjantaihin klo 12-16 välisenä aikana ja halutessaan ilmoittautua vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoiset auttavat asiakkaita arjen pienissä kysymyksissä, etsivät tietoa ja opastavat tai voivat varata asiakkaalle työntekijältä ajan palveluohjausta varten. Päiväkeskukseen voi myös tuoda omia ideoita siitä, mitä mukava kielirajat ylittävä yhdessäolo voisi olla ja minkä ympärille sitä voitaisiin rakentaa. Juuri nyt päiväkeskus ottaa vastaan tyynymateriaalilahjoituksia, kankaita ja lankoja sekä piirtämiseen, maalaamiseen ja askarteluun liittyviä materiaaleja tulevia työpajoja varten. Lahjoituksia otetaan vastaan päiväkeskuksen aukioloaikoina.”

Nora Repo

Ristin Suojassa-hanke projektityöntekijä

puh. 09 2340 2525 tai nora.repo@evl.fi

Tai ehkä löydät itsellesi jotain vapaaehtoistyön nettisivulta:

https://vapaaehtoistyo.fi/

Lopuksi virren sanoilla pyydetään siunausta meidän jokaisen työlle tässä yhteisessä työssämme lähimmäisen hyväksi:

Annoit, Herra, tehtävän sinun seurakunnassasi. Tahdot meidän käyttävän oikein lahjat antamasi. Toimia suo avoimesti, luottamuksen arvoisesti.

Auta aikaa löytämään, Jeesus, näihin tehtäviimme, vastuun mieltä näyttämään. Lepoa luo kiireisiimme.

Anna tasapuolisuutta, rakkautta, viisautta.

Virsi 443

– Seppo Suokunnas 1984-

 

Advertisement

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s