Asunnottomien Yö 17.10

Kuten kansainvälisestikin, myös Hermannin diakoniatalolla vietettiin keskiviikkona 17.10 Asunnottomien Yö-tapahtumaa. Hermannin diakoniatalon arkeen kuuluu joka arkipäivä klo 9.10-13 auki oleva Cafe Hermanni, joka sisältää keskiviikkoisin ja perjantaisin myös diakoniaruokailun. Tämän lisäksi Hermannissa on myös päivittäinen peseytymis- sekä pyykinpesu mahdollisuus.

Hermannin diakoniatalolla oli edellä mainittujen lisäksi myös paljon muuta toimintaa. Yhteistyössä Sauna Hermannin kanssa järjestetyn saunavuoron päivälöylyt lämmittivät ihmisiä.

Asunnottomien yö 032

Vapaaehtoinen ammattiparturi oli myös paikalla loihtimassa ihmisten hiuksia uuteen uskoon.

Diakonia-ammattikorkeakoulun vapaaehtoiset opiskelijat olivat myös toiminnassa mukana tarjoamalla ”KäsiSpa”:ssa käsien hierontaa sekä kynsien leikkuuta ja lakkausta.

Työntekijät ja opiskelijat kävivät myös tutulla paikalla, Vaasanaukiolla, tervehtimässä ihmisiä kahvikärryn kera.

Vaateapu kuuluu myös diakoniatalon perustoimintaan. Tuona päivänä vaateapu toimi pop-up menetelmällä kirkkosalissa.

Asunnottomien yö 012

Tarjolla ollut toiminta oli kävijöille erittäin mieluisaa, ja useammasta suusta kuuluiki toive, että voi kun tämänlaista toimintaa olisi useammin tarjolla.

Asunnottomien Yötä vietetään vain kerran vuodessa, vaikka ilmiönä asunnottomuus ei suinkaan ole vain tämän ajanjakson puitteissa. Se on joka päiväistä, ja vaikka asunnottomuuden uutisoidaan olevan pääkaupunkiseudulla laskussa, on se Suomen osalta lisääntynyt, eivätkä Helsinginkään yömajoitukset tyhjyydestä kärsi, päinvastoin.

Monille kampaajalla käynti ja itsestään huolta pitäminen ovat arkisia perusasioita -omasta pedistä puhumattakaan-, mutta näin se ei suinkaan kaikille ole. Asunnottomuus on jokapäiväistä, näin ollen sen muistamisen ei tulisi rajoittua vain yhteen päivään kolmestasadasta kuudestakymmenestäviidestä.

Vaikka Roomaa ei rakennettu päivässä, mutta kuitenkin tuon yhden päivän aikana saatettiin tuoda paljon hyvää mieltä ja konkreettista apua ihmisten elämään. Näin ollen yhden päivän merkitystä ei myöskään sovi vähätellä.

Kiitos siis kaikille vapaaehtoisille sekä opiskelijoille panoksesta, toitte kaikille oman kortenne ja osaamisenne kekoon, jonka kautta päivän tarjonta oli monipuolista sekä kaikkia palvelevaa!

Marko Lahtela

sosionomi-diakoni-opiskelija

 

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Asunnottomien Yö 17.10

  1. kaija väänänen

    Loistavaa, hienoa, että olitte mukana asunnottomien yössä, mutta sehän onkin jo traditio teilläkin.
    Paljon hyvää on tapahtunut vuosien aikana asunnottomuuden hyväksi, eli uskon että tämä tapahtuma ei voi jättää ketään kylmäksi vaan se tuo asunnottomuuden esille ja todentaa sen kaikille, jatketaan viimeistään vuoden kuluttua tempauksella ja miksei useamminkin. Iso työ mutta asian tärkeys on vaivan arvoinen . Siunausta työhönne ja eletään uskossa, että asunnottomuus, saadaan lähivuosina hallintaan.

    Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s